Αρχική BusinessNews Η Κύπρος το 2016 θα έχει, όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις...

Η Κύπρος το 2016 θα έχει, όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις αεροπορικές εταιρείες, δείτε το προφίλ τους

Η Κύπρος το 2016 θα έχει όχι μία, ούτε δύο αλλά μάλλον τρεις αεροπορικές εταιρείες. Πρόκειται για τις Tus Airways, Orion Airways και Cobalt Airways. Διαβάστε μερικά πράματα γι΄αυτές.

image

Τus AirwaysΗ Tus Airways είχε προγραμματίσει την έναρξη πτήσεων από τις 14 Φεβρουαρίου ωστόσο λόγω της αποχώρησης κάποιων διευθυντικών στελεχών η άδεια που της είχε παραχωρηθεί αποσύρθηκε προσωρινά. Σύντομα αναμένεται να αρχίσει πάντως το πτητικό της πρόγραμμα. Ο στόλος της  αποτελείται σήμερα από δύο SAAB 340Β με χωρητικότητα μεταξύ 34 και 36 θέσεων. Η Tus Airways προγραμματίζει 2 πτήσεις την εβδομάδα προς την Χάιφα, 5 πτήσεις προς το Τελ Αβίβ και 3 προς το Ηράκλειο. Μελλοντικά σχεδιάζει ναυλωμένες πτήσεις σε Ελληνικά νησιά και σε Ειλάτ και Άγκαμπα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

image

Οrion AirwaysΌπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία αυτή φιλοδοξεί να γίνει μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους η οποία θέλει να γεφυρώσει την Ευρώπη με την Ασία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Orion Airways, αυτή αρχικά θα κάνει ναυλωμένες πτήσεις -χαμηλού κόστους- σε Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία και Ισραήλ. Στο άμεσο μέλλον επιδιώκει να ενώσει την Νοτιοανατολική Ευρώπη με Μέση Ανατολή, Ασία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

image

Cobalt AirwaysΗ Cobalt ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της την Άνοιξη του 2016 και το πτητικό της πρόγραμμα θα καλύπτει αρχικά όλες τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με στόχο την προσθήκη νέων προορισμών στο πτητικό της πρόγραμμα, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ σε μεταγενέστερο στάδιο….