Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Απόλλωνα

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Απόλλωνα

Οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονται σήμερα στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια στο Τσίρειο (18:30 – Mega) και στοχεύουν στο όγδοο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Στις τάξεις της ομάδας της Λεμεσού επικρατεί αισιοδοξία και πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να προσθέσουν ακόμη ένα τίτλο στην ιστορία του Απόλλωνα. Έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους και με όπλο την δυναμική που του δίνει το Τσίρειο ευελπιστούν στην κατάκτηση.

15ος τελικόςΟ σημερινός τελικός θα είναι ο 15ος στην ιστορία του Απόλλωνα. Στους προηγούμενους 14 οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν τους μισούς. Τελευταία κατάκτηση ήταν το 2013 κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ η πρώτη ήταν το 1966 επί της Σαλαμίνας.

Με την Ομόνοια ο Απόλλωνας αναμετρήθηκε τέσσερεις φορές σε τελικό, κατακτώντας μια φορά το τρόπαιο, στο Τσίρειο το 1992 με το γκολ του Πτακ. Την τρέχουσα 10ετία είναι ο τέταρτος τελικός για τη λεμεσιανή ομάδα, που έχει να επιδείξει δύο κατακτήσεις (2010, 2013) και μια ήττα το 2011 στη διαδικασία των πέναλτι.

Όλοι πλην του ΜακρίδηΟ Πέδρο Εμάνουελ ολοκλήρωσε χθες στην προετοιμασία του και είδε με ικανοποίηση να έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

Απουσιάζει βέβαια ο Κωνσταντίνος Μακρίδης, ο οποίος ως γνωστό υποβλήθηκε σε εγχείρηση και θα επιστρέψει σε 4 μήνες. Από την άλλη, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν προλάβει οι Ελίζιο, Στογιάνοβιτς και Σλάβτσεφ, καθώς δίνει περισσότερες επιλογές στην τεχνική ηγεσία.

Με ένα ή δύο επιθετικούς ;Ο Αγκολέζος τεχνικός άφησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το πλάνο που θα παρατάξει την Τετάρτη. Το ερωτηματικό είναι εάν θα παρατάξει τον Απόλλωνα με ένα ή δύο επιθετικούς. Εάν δηλαδή βάλει τον Μάγκλιτσα δίπλα στον Γκίε, ή αν θα αφήσει μόνο τον Αφρικανό στην επίθεση.

Εάν επιλέξει τον Κροάτη για την ενδεκάδα, τότε θα πάμε σε σχήμα 4-4-2 και με ρόμβο στην μεσαία γραμμή. Εάν ο Μάγκλιτσα μείνει στον πάγκο, τότε θα δούμε τον Χαράλαμπο Κυριάκου να παίρνει θέση βασικού και τον Απόλλωνα να παίζει με σχήμα 4-1-4-1.

Οι εννιά δεδομένοιΑπό ΄κει και πέρα το ερωτηματικό είναι εάν είναι 100% έτοιμος ο Ελίζιο και ξεκινήσει το παιχνίδι. Σε αντίθετη περίπτωση θα δούμε τον Βασιλείου να ξεκινά τον αγώνα. Συνεπώς, στο τέρμα θα είναι ο Βάλε. Ο Στυλιανού στο δεξί άκρο της άμυνας και στο αριστερό Ελίζιο ή Βασιλείου.

Στο κέντρο της άμυνας Αγγελή και Φρέιρε. Ο Σακέτι θα έχει τον ρόλο μπροστά από τα στόπερ. Ο δεύτερος στον άξονα θα είναι ο Ντα Σίλβα. Στα άκρα της επίθεσης Πέδρο και Παπουλής. Στην επίθεση ο Γκίε και όπως είπαμε την άλλη θέση διεκδικούν Μάγκλιτσα ή Κυριάκου.

πηγη : 24sports…