Αρχική ΑΕΛ Η παραχώρηση Αγκάνοβιτς αλλάζει τον σχεδιασμό του Πάμπου, πέντε ακόμη κινήσεις, δεκάδα...

Η παραχώρηση Αγκάνοβιτς αλλάζει τον σχεδιασμό του Πάμπου, πέντε ακόμη κινήσεις, δεκάδα κλειστών

Η διαγραφόμενη παραχώρηση του Αγκάνοβιτς από την ΑΕΛ στην Στεάουα δημιουργεί κάποιες αλλαγές στους σχεδιασμούς του Πάμπου Χριστοδούλου για τον καταρτισμό του ρόστερ της ΑΕΛ στη νεα χρονιά.

Σύμφωνα με όσα θα μπορούσαμε να πούμε ότι θεωρούνται μέχρις στιγμής σίγουρα η ΑΕΛ έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ της 10 ξένους ή κοινοτικούς από τους 15 που μπορεί να εγγράψει στον κατάλογο Α’.

Συγκεκριμένα στην ομάδα παρέμειναν από το περσινό ρόστερ οι Μεσκά, Σοάρες και Αιρόσα, οι οποίοι μαζί με αυτούς που ανακοινώθηκαν, Φιρμίνιο, Μπεγκούι, Ουέλλιγκτον, φτάνουν συνολικά τους 6.

Από εκεί και πέρα σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται και θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα οι Σαβανέ, Ρόμο, Σιλάς και Νικολά κάνοντας έτσι τον αριθμό των ξένων ή κοινοτικών συνολικά 10.

Υπάρχει όμως και η παράμετρος των ξένων, μη κοινοτικών, που δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 5. Και η ΑΕΛ φαίνεται να έχει συμπληρώσει τον αριθμό αυτό γι΄αυτό και η αποστολή Αγκόλα μάλλον έχει ολοκληρωθεί.

Θέση ξένου θα καταλαμβάνουν ο Βραζιλιάνος Ουέλλιγκτον, οι δυο Ιβοριανοί, Νικολά και Σαβάνε και οι Αγκολέζοι Μπεγκουί και Σιλάς. Άρα πλέον οι εναπομείνασσες 5 θέσεις θα δοθούν σε κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει βεβαίως και η προοπτική των ποδοσφαιριστών κάτω των 21 που μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο Β’. Μέχρι στιγμής η ΑΕΛ έχει κάνει κίνηση για ένα ποδοσφαιριστή σε αυτά τα πλαίσια, τον Φορτούνα.

Αν τώρα κάνουμε και μια ανάλυση σε θέσεις με αναφορά πάντοτες σε ξένους και κοικοτικούς θα προσπαθήσουμε να διανέμουμε τις πέντε διαθέσιμες ακόμη θέσεις όπως το βλέπουμε εμείς χωρίς τίποτα σίγουρο.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ρόμο (δεν θα αποκτηθεί άλλος ξένος/κοινοτικός)ΑΜΥΝΑ/ΚΕΝΤΡΟ: Νικολά (θα αποκτηθεί ένας ακόμη, θα γίνει προσπάθεια για Ντόσσα)  1 ΘΕΣΗΑΜΥΝΑ/ΠΛΑΓΙΟΙ: Αιρόσα (αν γίνει κίνηση θα είναι για αριστερά εκεί όμως προορίζεται ο Φορτούνα)ΚΕΝΤΡΟ: Σιλάς, Σαβανέ, Σοάρες (θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη κίνηση για το κέντρο) 1 ΘΕΣΗΕΠΙΘΕΣΗ/ΠΛΑΓΙΟΙ: Μεσκά, Φιρμίνιο (κι΄εδώ θα δοθεί μια ακόμη θέση, ίσως αριστερά) 1ΘΕΣΗΕΠΙΘΕΣΗ/ΚΕΝΤΡΟ: Ουέλλγκτον, Μπενγκουί (θα πάρει και τρίτο επιθετικό) 1 ΘΕΣΗ

Παραμένει μια ακόμη θέση η οποία είναι δύσκολο να πούμε που θα δοθεί…..αυτά!…