Αρχική Λεμέσιος Η Πλατεία Σαριπόλου δεν είναι πλατεία και γι΄αυτό φταίει μόνο η πέργολα...

Η Πλατεία Σαριπόλου δεν είναι πλατεία και γι΄αυτό φταίει μόνο η πέργολα του δήμου

Η Πλατεία Σαριπόλου στο κέντρο της πόλης μας δεν είναι πραγματική πλατεία αλλά μόνο κατ΄όνομα. Και δεν είναι πλατεία λόγω του λανθασμένου σχεδιασμού της και λόγω της τοποθέτησης της πέργολας στην μέση.

Καμμιά πλατεία δεν είναι κλειστή στο κέντρο της. Αντίθετα σε μια πλατεία το κεντρικό της σημείο θα πρέπει να είναι έτσι διαρρυθμισμένο για να είναι ανοικτό για την ελεύθερη συνάθροιση των πολιτών.

Η σημερινή εικόνα της πλατείας Σαριπόλου και παρά τα άλλα προβλήματα που ανακαλύπτει ο δήμος σ΄αυτή την περιοχή, έχει μόνο ένα σημαντικό πρόβλημα. Την παρουσία της πέργολας η οποία δημιουργεί εικόνα “Κυπριακού γάμου”.

Αν λοιπόν ο δήμος Λεμεσού θέλει πραγματικά να βοηθήσει αυτόν τον χώρο θα πρέπει να αναγνωρίσει τον λανθασμένο σχεδιασμό που έγινε στα πλαίσια της ανάπλασης. Θα πρέπει να απομακρύνει την πέργολα και να ανασχεδιάσει και να ανοίξει την πλατεία στους πολίτες.

Ταυτόχρονα σε μια τέτοια περίπτωση θα βοηθηθούν και τα γύρω μαγαζιά στα οποία θα μπορεί να παραχωρηθεί ικανοποιητικός χώρος για τραπεζάκια έξω από αυτά και θα λυθούν προβλήματα και παρεξηγήσεις. Όπως το τάχατες θέμα πρόσβασης πυροσβεστικού και ασθενοφόρου.

Αυτά.  Και το ερώτημα παραμένει. Μπορεί ο δήμος Λεμεσού να πάρει μια τέτοια απόφαση; Αν την πάρει θα μας εκπλήξει. Δεν το πιστεύουμε αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Γι΄αυτό θα το αναφέρουμε και θα αναμένουμε και θα συνεχίσουμε να “ενοχλούμε”.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…