Αρχική Τελευταία Νέα Η Σαριπόλου χρειάζεται στήριξη από όλους μας και δράσεις για ανάπτυξη της...

Η Σαριπόλου χρειάζεται στήριξη από όλους μας και δράσεις για ανάπτυξη της περιοχής από τον Δήμο Λεμεσού

Δεν είναι δυστυχώς με έκπληξη που διαβάσαμε το συγκεκριμένο άρθρο στην ιστοσελίδα themaonline. Κι΄επειδή μεγαλώσαμε και ζήσαμε για χρόνια την περιοχή θέλουμε να ξαναθυμίσουμε ότι στην οδό Σαριπόλου μέχρι και πριν από μερικά χρόνια διαβιούσαν τρωκτικά και γενικά ήταν μια περιοχή έρημη μετά τις τρείς το απόγευμα.

Κι΄όμως από την πρώτη μέρα που η περιοχή μάζεψε κόσμο η Σαριπόλου μπήκε στο μάτι πολλών.

Δεν είναι όμως τώρα θέμα να κάνουμε μια ακόμη μονομαχία υποστηρικτών και αντιπάλων της περιοχής μέσα από αυτό το άρθρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, να κάνουν όλοι και πρώτιστα η τοπική αρχή, είναι να προχωρήσει σε δράσεις στήριξης της Σαριπόλου.

Δεν είμαστε υπερ της οποιασδήποτε παρανομίας. Ούτε κι΄ενάντια στον πλήρη σεβασμό της περιουσίας του καθενός. Αντίθετα είμαστε λάτρεις της τήρησης των νόμων και του κάθε κανονισμού. Είμαστε όμως ενάντια στο να γίνεται αυτό που θέλουν οι πολύ λίγοι σε βάρος αυτού που είναι το καλύτερο για τους πολλούς.

Άλλωστε αυτό είναι και η πεμπτουσία της δημοκρατίας, τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. 

Το κέντρο της πόλης μας και της κάθε πόλης δεν μπορεί να είναι ούτε ησυχαστήριο ούτε και γηροκομείο. Γι΄αυτό θέλουμε την Σαριπόλου να στηριχθεί, να υποστηριχθεί και να βοηθηθεί από τον Δήμο Λεμεσού έτσι που μέσα σε νόμιμα πλαίσια να ξαναγίνει αυτό για το οποίο μιλούσε όλη η Κύπρος, να ξαναγίνει το σημείο αναφοράς της Λεμεσού μας.

Όπως το Τραστέβερε στην Ρώμη, του Ψυρρή στην Αθήνα, του Τέμπλ Μπαρ στο Δουβλίνο.

Θέλουμε να κάνει ο Δήμος Λεμεσού ότι έκανε ο Δήμος Λευκωσίας στην Φανερωμένης, την Λήδρας και την Ονασαγόρου. Άμεσες δράσεις για ανάπτυξη της περιοχής. Πεζοδρόμηση των οδών Κανάρη και Σαριπόλου και προώθηση της ανάπτυξης μέσα από ενοικίαση του κτηρίου του Παντοπωλείου. Ξήλωμα της πέργολας γιατί η Σαριπόλου δεν είναι καφενές.

Αυτά κι΄άλλα πολλά. Γιατί η πόλη μας χρειάζεται πολλά τέτοια σημεία αναφοράς!…