Αρχική Τεχνολογία Η NASA εμπνέεται από την επιστημονική φαντασία

Η NASA εμπνέεται από την επιστημονική φαντασία

Η NASA σχεδιάζει ειδικά δωμάτια ύπνου για όσους θα συμμετάσχουν σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές, μέσα από το πρόγραμμα NIAC. 

To πρόγραμμα NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC) περιλαμβάνει την μελέτη νέων τεχνολογιών και εναλλακτικών μεθόδων προκειμένου να είναι εφικτό το να μπορεί ο άνθρωπος να ταξιδέψει σε μεγαλύτερες αποστάσεις στο διάστημα ή να επανδρώσει κάποια βάση. Η ιδέα πίσω από την πρόταση αυτή βασίζεται στην επιστημονική φαντασία. Η NASA σκέφτεται ότι ένα ταξίδι σε πολύ μακρινές αποστάσεις μπορεί να διαρκεί πολύ και είναι απαραίτητο να υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί.

Ο Άρης και η Σελήνη θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τέτοιες βάσεις, στις οποίες είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν σταθμοί ανάπαυσης των αστροναυτών. Οι βλέψεις της NASA περιλαμβάνουν το ταξίδι στα βάθη του Διαστήματος, το οποίο και ενδέχεται να διαρκεί για χρόνια, με τη μόνη εφικτή λύση να είναι τα δωμάτια βαθύ ύπνου που θα διατηρούν τα σώματα των αστροναυτών σε ύπνωση, όπως βλέπει κανείς σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα δωμάτια που θα τοποθετήσει η NASA σε μελλοντικές βάσεις θα αποτελέσουν το απαραίτητο πεδίο δοκιμών για τέτοιες εφαρμογές που δεν αποκλείεται να μπουν αργότερα και σε διαστημόπλοια. Το όραμα δεν έλειψε ποτέ, το ζήτημα είναι να έρθει και η πρακτική εφαρμογή.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…