Αρχική Τεχνολογία Η Samsung οραματίζεται τα αναδιπλούμενα smartphones σαν τα παλιά clamshells

Η Samsung οραματίζεται τα αναδιπλούμενα smartphones σαν τα παλιά clamshells

Μία αίτηση για άδεια ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Samsung στην Κορέα δίνει μία ιδέα για το πώς οραματίζεται η κορεατική εταιρεία τα μελλοντικά smartphones με αναδιπλούμενες οθόνες.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας φανερώνουν τη γενικότερη σχεδιαστική αντίληψη μίας αναδιπλούμενης συσκευής αλλά και τον τρόπο ένωσης, στο σημείο όπου η συσκευή θα λυγίζει και θα διπλώνεται σε δύο ίσα τμήματα. Αξιοσημείωτη είναι η ομοιότητα που παρουσιάζει το σημείο που «λυγίζει» η συσκευή με το αντίστοιχο του Surface Book της Microsoft.

image

Την αποκάλυψη έκανε η ολλανδική ιστοσελίδα Galaxy Club, αναφέροντας τη συσκευή σαν Galaxy X ή Project Valley, που ήταν ήδη γνωστό από προηγούμενες διαρροές.

Αρκετές αναφορές τοποθετούν το λανσάρισμα ενός bendable smartphone εκ μέρους της Samsung εντός της επόμενης χρονιάς. Ένα αναδιπλούμενο smartphone έχει το πλεονέκτημα της ευκολίας μεταφοράς χωρίς να «χάνει» το μέγεθος της οθόνης του, ενώ η καμπύλη που δημιουργείται όταν είναι σε πλήρη ανάπτυξη φέρνει σε καλύτερη αντιστοιχία τη συσκευή με το αυτί και το στόμα του χρήστη.

image

Στη διάρκεια των προηγούμενων ετών η Samsung έχει παρουσιάσει αρκετές ιδέες σχετικά με συσκευές που διαθέτουν οθόνες που λυγίζουν ή διπλώνουν. Ας μην ξεχνάμε και μια σειρά από πειραματισμούς με οθόνες συσκευών που «τυλίγονται». Σε όλες τις περιπτώσεις, η έρευνα δεν αφορά μόνο την ευλυγισία της ίδιας της οθόνης αλλά και των υλικών της συσκευής τα οποία θα συμπιέζονται ανάλογα χωρίς να προκαλείται ζημιά ή να υπάρχουν παρενέργειες στη λειτουργία τους.

Όλα δείχνουν ότι οι κατασκευαστές ετοιμάζονται για τα «ευλύγιστα» κινητά τηλέφωνα αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα πότε αυτά θα κάνουν την εμφάνισή τους. Σε κάθε περίπτωση η Samsung, κατά τη συνήθη πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν σχολίασε «φήμες και υποθέσεις».

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…