Αρχική Υγεία Ιδιώτες Γιατροί: Το Μίνι ΓΕΣΥ συνιστά μεγάλη εξαπάτηση, Το μίνι ΓΕΣΥ δεν...

Ιδιώτες Γιατροί: Το Μίνι ΓΕΣΥ συνιστά μεγάλη εξαπάτηση, Το μίνι ΓΕΣΥ δεν είναι τίποτε άλλο από μια επιπρόσθετη φορολογία!

Ως μεγάλη εξαπάτηση χαρακτηρίζει την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για «Μινι ΓΕΣΥ» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης (Ιδιωτών) Γιατρών Κύπρου.

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «κάποιοι έχουν φτιάξει καριέρες στο όνομα του ΓΕΣΥ, κάποιοι καταχράστηκαν εκατομμύρια ενώ κάποιοι άλλοι προσδοκούν σε θέσεις εξουσίας στο μέλλον».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Για όλους εμάς δεν ήταν καθόλου έκπληξη η ανακοίνωση για «μίνι ΓΕΣΥ». Δεν ήταν έκπληξη γιατί απλούστατα δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ούτε είχαμε φυσικά μεγάλες προσδοκίες για να απογοητευτούμε.

Η πορεία των τελευταίων 20 χρόνων δίνει όλες τις απαντήσεις. Κακοί σχεδιασμοί, παντελής έλλειψη οράματος, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, άγνοια ή επικίνδυνη ημιμάθεια του αντικειμένου. Κάποιοι έχουν φτιάξει καριέρες στο όνομα του ΓΕΣΥ, κάποιοι καταχράστηκαν εκατομμύρια ενώ κάποιοι άλλοι προσδοκούν σε θέσεις εξουσίας στο μέλλον.

Η μεγάλη μας απορία είναι πόσες φορές και πόσοι υπουργοί θα μας πουν ότι θα το εφαρμόσουν και πόσες φορές θα το αναβάλουν;

Πόσες φορές ακόμα θα ακούσουμε για την περιβόητη διαδικασία αυτονόμησης;

Πόσο πληρώσαμε και για πόσο θα πληρώνουμε τον ΟΑΥ;

Το πρόβλημα της υπερπληρότητας των δημοσίων νοσηλευτηρίων θα λυθεί με την αύξηση των δικαιούχων σε αυτά ; Είχαμε την αδαή εντύπωση ότι θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο…..

Ο ιατρικός κόσμος όλα αυτά τα χρόνια σας παρακολουθεί απλά… . Και αυτό σας βολεύει. Σας βολεύει διότι εύκολα γινόμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Δεν είχε ποτέ την ευθύνη για την δημιουργία του ΓΕΣΥ και συνεπώς δεν έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και την αναβλητικότητα. Δεν ακούσατε ποτέ τις εισηγήσεις μας, απλά μας θυμάστε κάθε φορά που αποτυγχάνετε, για να μας κατατάξετε στα δήθεν μεγάλα συμφέροντα που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε. Τα μεγάλα συμφέροντα των οποίων δυστυχώς αποτελείτε οι κύριοι εκφραστές.

Το μίνι ΓΕΣΥ δεν είναι τίποτε άλλο από μια επιπρόσθετη φορολογία. Είναι ένας φόρος εξαπάτησης αυτών που ονειρεύονται ακόμη ότι θα εφαρμοστεί σύστημα υγείας.

Ο σκοπός του είναι να εισπραχθούν κάποια χρήματα για να συντηρηθεί το παρόν προβληματικό σύστημα χωρίς φυσικά να αλλάξει οτιδήποτε. Το μόνο που πρόκειται να αλλάξει είναι όπως πάντα η εισφορά των πολιτών τους οποίους εντέχνως κοροϊδεύετε για να συντηρείται μια παθογένεια που βολεύει τους λίγους.

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί η εισφορά, έτσι που να μπορέσει το κράτος να εξαγοράσει και όλο τον ιδιωτικό τομέα και να μας θέσει όλους υπό την εξουσία του. Να δημιουργηθεί ένα σύστημα απόλυτου κρατισμού σαν αυτό που ονειρεύεται και νοσταλγεί το κατεστημένο του υπουργείου υγείας….