Αρχική Τελευταία Νέα Ισχύει η χειμερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής

Ισχύει η χειμερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής

Μια ώρα πίσω πηγαίνουν οι δείκτες του ρολογιού καθώς από τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου, ισχύει η χειμερινή ώρα.
 
Η αλλαγή, που σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου της θερινής ώρας, γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου όταν στις 4:00πμ τα ρολόγια πάνε πίσω και δείχνουν 3.00πμ.

Η ώρα θα διατηρηθεί μέχρι τις 26 Μαρτίου του 2018, όταν οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά. Ο θεσμός εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Με την αλλαγή εναρμονίζονται και τα κατεχόμενα, όπου στις 2 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω εφαρμόζοντας τη χειμερινή ώρα.
 
Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), η αλλαγή της ώρας μπορεί να μη διατηρηθεί για πάντα καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις για κατάργηση της θερινής ώρας.
 
Το  θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.
 
Η θερινή ώρα, η οποία τελειώνει αύριο, έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.
 
Επίσης, δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας. 

Πηγή: http://politis.com.cy/article/se-ischi-i-chimerini-ora-apo-ta-ximeromata-tis-kiriakis