Αρχική Πρόταση Κάντε και κάτι καλό στο παλιό λιμάνι, κάτι που να ξεχωρίζει και...

Κάντε και κάτι καλό στο παλιό λιμάνι, κάτι που να ξεχωρίζει και να φωτογραφίζεται, κάντε ένα φάρο

Στην είσοδο του παλιού λιμανιού υπάρχουν δυο στύλλοι. Στα νότια ένας πράσινος και στα βόρεια ένας κόκκινος. Δυο στύλλοι με φωτούθκια πάνω, δυο στύλλοι που υποτίθεται κάνουν τους φάρους.

Οι φάροι διαχρονικά ήταν σημεία τα οποία κάποιος θα φωτογράφιζε. Έχουν την δική τους μαγεία, τις δικές τους ιστορίες, κάτι τελοσπάντων ξεχωριστό και κάτι θα λέγαμε όμορφο.

Ο φάρος σηματοδοτεί μια θαλάσια πόλη. Μια θαλάσια περιοχή, ένα λιμάνι. Κι΄όμως η Λεμεσός ποτέ δεν είχε ένα φάρο. Μέχρι πρόσφατα που έγινε ένας φάρος εκεί στη μαρίνα, που δεν είναι όμως προσιτούς σε πεζούς.

Σήμερα με τα έργα ανάπλασης του παλιού λιμανιού, οι δυο στύλλοι, αυτοί που κάνουν τους φάρους, θα είναι προσβάσιμοι για τους επισκέπτες του χώρου. Από την μια πλευρά εκεί που είναι ψαραγορά και από την απέναντι πλευρά εκεί που είναι οι τράττες.

Η πρόταση μας, η εισήγηση μας είναι και πάλι πολύ απλή και γίνεται αυτή την φορά προς την πλευρά της ΑΛΚ. Μετατρέψτε τους δυο στύλλους σε πραγματικούς φάρους. Κάντε δυο σημεία όπου θα ήθελαν οι ξένοι επισκέπτες να φωτογραφηθούν.

Κάντε στον χώρο και κάτι καλό. Στο πνιγμένο από μπετόν χώρο του παλιού λιμανιού φτιάξτε κάτι που να θυμίζει ότι ο χώρος είναι ένα ψαρολίμανο. Ένας χώρος σε παραλιακή πόλη και όχι απλά ένα shopping mall στην παραλία.

Υ.Γ. Ο φάρος στις πιο κάτω φωτογραφίες είναι απλά ενδεικτικός κι΄ο σχεδιασμός του μπορεί να γίνει από ειδικούς έτσι που να δένει με την γύρω περιοχή και τον χώρο.

Sorry, there are no polls available at the moment.

image

image

image

image

image

image

 …