Αρχική Τελευταία Νέα Κάποιοι Λεμεσιανοί έχουν όραμα, αυτό που δεν έχει ο Δήμος, μετατρέπουν αύριο...

Κάποιοι Λεμεσιανοί έχουν όραμα, αυτό που δεν έχει ο Δήμος, μετατρέπουν αύριο την Πλατεία Ηρώων σε Μονμάρτη

Αν ζείτε στο εξωτερικο όπως λέτε μπορείτε να μας πείτε αν στην πόλη όπου ζείτε ήταν η Οδός ανεξαρτηιας, ο κύριος εμπορικός δρόμος της πόλης και παραπλεύρως μια πλατεία όπως η πλατεία ηρώων κι εκει ενα Θέατρο όπως το Ριαλτο. τότε πως θα ηταν αυτή η περιοχή, ο δρόμο, η πλατεία?

Δυστυχως ειμαστε κι εμεις συχνα και για μεγαλο χρονικο διαστημα στο εξωτερικο και βλεπουμε ζουμε ξενους τοπους. Για την πόλη μας θα ζητούμε πάντα το καλύτερο και δεν θα χαιρεντιζομαστε απλά επειδή εκάναμε δυο πεζόδρομους και δυο ας τις πούμε πλατείες. Πάντα θα ζητούμε περισσότερο.

Θα κάνουμε αναφορά σε κάποιους αριθμούς κι΄όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με ότι συζητούμε. Η Λεμεσός λοιπόν ολοχρονα δέχετε μόλις 200 χιλιάδες τουρίστες. Πως είναι δυνατόν η καλύτερη πόλη της Κύπρου ή και της Μεσογείου όπως λένε όπως λεμε να δεχετε μόλις τόσους τουρίστες? Εδώ το Ρέθυμνο είναι σχεδόν χωριό και μόνο την εβδομαδα του καρναβαλιού, δηλαδή μέσα στον Χειμώνα, δεχετε 100 χιλιάδες τουρίστες.

Μιλήσατε με ξένους που επισκέπτονται την Λεμεσό? Για το τι βλεπουν τι θελουν? Το κάνουμε συνεχώς και αναλύουμε και σχετικές έρευνες. Ξέρετε τι λένε για την παραλια απεναντι απο το debenhams την οποια ο δημος εχει κανει parking αυτοκινητων? Για τις υποδομές, τις στάσεις λεωφορείων σε πούμε?

Που ειναι οι Χώροι στάθμευσης στο κεντρο? Επρεπε να ηταν πολυοροφοι οπως πιθανον και στην πολη όπου ζειτε και οχι parking μέσα στον δρόμο σε πλατείες πεζόδρομους και πεζοδρόμια. Η καθαριότητα? Ο κυριος εμπορικός πεζόδρομος, που είναι ποιός είναι? Δεν υπάρχει απλά και μόνο γιατί ο δήμος ήθελε να κάνει χατήρια.

Έχουμε σίγουρα πάει μπροστά. Εγιναν σίγουρα σημαντικά βήματα. Χρειάζεται όμως να γίνουν ακόμα πολλά. Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε να υπάρχει το όραμα και ούτε και η αισθητική. Τα έργα που έγιναν προωθήθηκαν και ξεκίνησαν από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που όντως έκανε και έπραξε καλα. Το νυν δημοτικό συμβούλιο είχε την τύχη να παραλάβει τα έργα αυτά όταν θα τέλειωναν. Αλλά έμεινε ως εκεί….