Αρχική Πρόταση Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα δημιουργηθεί στην Κοινότητα Κοιλανίου

Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα δημιουργηθεί στην Κοινότητα Κοιλανίου

Τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην κοινότητα Κοιλανίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης για τη γιορτή του Γλυτζιστού.

Στην εξαγγελία του έργου προέβη ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της γιορτής του Γλυτζιστού, που διοργανώνει κάθε χρόνο η κοινότητα.

τόχος του κέντρο το οποίο θα στεγαστεί στο δημοτικό σχολείο είναι να αναδείξει τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο όλων των κοινοτήτων που εντάσσονται στο σύμπλεγμα των Κρασοχωριών.

 «Το κόστος του έργου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, υπολογίζεται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ η διάρκεια υλοποίησης του υπολογίζεται στους 12 μήνες. Μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα αναλάβει τόσο τη διαχείριση όσο και τα έξοδα λειτουργίας του,» ανέφερε ο ΠτΔ.

Το περιβαλλοντικό κέντρο σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα διασυνδεθεί με όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του κρατικού δικτύου, καθώς επίσης και με το σύνολο των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ερευνητικών κέντρων και άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο κοινοτάρχης Κοιλανιού, Απόστολός Γιαννακάς ανέφερε πως «Με τέτοιες εκδηλώσεις και με τα διάφορα έργα ανάπτυξης χωρών και αναστήλωσης των μνημείων που εκτελούμε στο χωρίο μας σε στενή πάντοτε συνεργασία και στήριξη από τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα ευελπιστούμε να ανεβάσουμε το Κοιλάνι στη θέση που του αξίζει»

Η εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών το παραδοσιακό γλυκό της κοινότητας έχει βραβευτεί από τον θεσμό Γαστρονομικά Βραβεία Ποιότητας.