Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινος συναγερμός από το Τμήμα Μετεωρολογίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Κίτρινος συναγερμός από το Τμήμα Μετεωρολογίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει κίτρινο συναγερμό, ο οποίος ισχύει μέχρι το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Γεωργίου, τα φαινόμενα είναι έντονα, με κατά τόπους έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, σημείωσε, έχει εκδώσει κίτρινο συναγερμό, ο οποίος ισχύει από τις 02.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 14.00.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, η βροχόπτωση πιθανόν να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα. Πρόσθεσε ότι μέχρι το απόγευμα η Κύπρος θα επηρεάζεται από βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους, ωστόσο αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι από αύριο μέχρι και την Πέμπτη δεν αναμένεται κάτι έντονο. “Ίσως κάποια μεμονωμένη ή ασθενής βροχή την Τρίτη επηρεάσει την περιοχή”, είπε. Σημείωσε ακόμα ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

‘Οπως αναφέρεται στο δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας η θερµοκρασία σήμερα θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.