Αρχική Τελευταία Νέα Κακουργιοδικείο Λεμεσού: Η ώρα της ποινής για το θάνατο του Στέφανου –...

Κακουργιοδικείο Λεμεσού: Η ώρα της ποινής για το θάνατο του Στέφανου – «Δεν ήταν σκόπιμο» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού οι αγορεύσεις του συνηγόρου υπεράσπισης και εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου, μετά από τροχαίο που προκάλεσε ο 50χρονος Ιωάννης Κυριακίδης στην περιοχή Εναερίου, στις 31 Οκτωβρίου του 2015. Το Δικαστήριο έχει κρίνει ένοχο  για ανθρωποκτονία τον 50χρονο, στις κατηγορίες της οδήγησης υπό την επήρεια κοκαΐνης και της οδήγησης με ταχύτητα δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση του το Δικαστήριο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε εν κινήσει φονικό όπλο ενώ χαρακτήρισε την συμπεριφορά του εγκληματική.

Αγορεύοντας σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του, για μετριασμό της ποινής επικαλέστηκε τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, ότι ο πελάτης του δεν το προκάλεσε σκόπιμα και την μεταμέλεια που έχει επιδείξει. Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε όπως ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει στον Κυριακίδη, στις 7 Νοεμβρίου.  

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ