Αρχική Τελευταία Νέα Καλοκαιριάζει! Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλοκαιριάζει! Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Στους 31 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό τη Δευτέρα του Πάσχα με τον καιρό να είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο από την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές ελαφρές βροχές. Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο μέχρι την Πέμπτη όπου θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση. 

Η πρόγνωση για τον καιρό

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, για να στραφούν αργά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα δυτικά παράλια3 μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 14 βαθμούς στα παράλια.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Την Πέμπτη, θα αναπτυχθούν σταδιακά τοπικά αυξημένες νεφώσεις και το απόγευμα πιθανόν να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, κυρίως σε ανατολικές περιοχές. Σταδιακά από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία την Πέμπτη αναμένεται να υποχωρήσει.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.