Αρχική Φούρπος Κανονικά ο Δήμος Λεμεσού θα έπρεπε να πρωτοστατήσει έτσι που το Τσίρειο...

Κανονικά ο Δήμος Λεμεσού θα έπρεπε να πρωτοστατήσει έτσι που το Τσίρειο να περάσει στα σωματεία και το Κολόσσι άιστο

Προτιμώ Κολόσσι.

Θα ησυχάσουν και οι κάτοικοι της περιοχής του Τσιρείου από τα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς

Επίσης, το οδικό δίκτυο στο Τσίρειο δεν μπορεί να αλλάξει και πολύ. Άντε να κτιστεί μια γέφυρα να ενώνει το Τσίρειο με την περιοχή απέναντι (εκκλησία). Τι άλλο μπορεί να γίνει; Πάλι η μετάβαση από άλλες πόλεις θα είναι δύσκολη λόγω του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας.

Χώρος στάθμευσης, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχει.

Επίσης, πρέπει νομικά να μας πει κάποιος τι προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του χώρου του Τσιρείου από τον Πέτρο Τσίρο στο ΓΣΟ, στην μητρόπολη, δεν είμαι σίγουρος σε ποιον ανήκει η γη. Μπορεί να μην γίνεται να παραχωρηθεί η γη σε σωματεία, έστω σαν διαχείριση.

Προτιμώ γήπεδο στο Κολόσσι. Μακάρι να γίνουν και τα οδικά έργα. Δεν χρειάζονται τόσα πολλά όπως το νέο ΓΣΠ. Με μια γέφυρα ή ένα υπόγειο για εύκολη πρόσβαση/αποχώρηση προς και από το στάδιο, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσεις ή να διασταυρώσεις δρόμο θα είναι μια χαρά.

Εξάλλου δεν μπορούμε να πετάξουμε όλη τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα στον κάλαθο των αχρήστων και να αναμένουμε νέα σχέδια και νέες άδειες για ένα νέο στάδιο στο χώρο του Τσιρείου.

Ακόμη, και σε άλλες πόλεις δεν είναι στον κεντρικό δήμο το στάδιο. Ο δήμος Λευκωσίας δεν έχει δικό του στάδιο από τον καιρό του παλιού ΓΣΠ. Το νέο ΓΣΠ είναι Στρόβολο και το Μακάριο στην Έγκωμη. Ούτε καν κλειστό στάδιο δεν έχει. (Ούτε η Λεμεσός δεν έχει, το Σπύρος Κυπριανού είναι Πολεμίδια).

Όσο αφορά τις ξένες ομάδες που θα έρχονται, πάλι σε ξενοδοχείο της Λεμεσού θα μένουν, όχι στο Κολόσσι ? , με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται για την πόλη.

Σιγά σιγά η περιοχή Κολοσίου-Ύψωνα, κοντά στο χώρο του νέου σταδίου αναπτύσσεται. Με τα χρόνια θα ενωθεί πλήρως με τη Λεμεσό. Εξάλλου εκεί που θα γίνει το στάδιο μπορεί να γίνει από τώρα σχεδιασμός της γύρω περιοχής για να αναπτυχθεί ομοιόμορφα με το στάδιο, χωρίς να δημιουργηθούν μελλοντικά προβλήματα.

Οι κερκίδες του Τσιρείου πρέπει να κατεδαφιστούν Να μείνει ο αγωνιστικός χώρος και να δημιουργηθούν δύο κερκίδες, ανατολική και δυτική, χωρητικότητας 3 χιλιάδων έκαστη (άρα συνολικά 6 χιλιάδες) για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ΓΣΟ και της πόλης για αγώνες στίβου και προπόνηση αθλητών, αλλά και για υπάρχει γήπεδο σε περίπτωση που το χρειαστεί μια άλλη ομάδα της πόλης (παλιά ΑΠΕΠ, σήμερα Καρμιώτισσα και ΑΕΖ). Με μόνο 6000 (ή και 5000), η ανάγκη για χώρους στάθμευσης μειώνονται.

Η λύση του Λανιτείου για τους αγώνες στίβου από το ΓΣΟ δεν είναι κατάλληλη αφού εμπλέκονται υπουργείο παιδείας, σχολικές εφορείες, διευθύνσεις σχολείων κτλ. Και είναι και στο κέντρο της πόλης, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Άσε που ο χώρος του Λανιτείου θα ήταν καλό να χρησιμοποιείται και από απλούς πολίτες για άθληση, οποιαδήποτε ώρα και μέρα, και όχι μόνο από αθλητές.

Και μια σημείωση: προσωπικά δεν θα ήθελα ο δήμος μιας μεγάλης πόλης να ασχολείται με τις ομάδες της πόλης. Αυτά γίνονται σε μικρούς δήμους και κοινότητες. Στην Κύπρο, από τους κεντρικούς δήμους, είχε ανακατευτεί μόνο ο δήμος Πάφου με την ΑΕΠ και μετά την Πάφος FC. Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα. Ο δήμος Παραλιμνίου με την ΕΝΠ κτλ. Αλλά μιλάμε για μικρές ομάδες και σε μικρούς δήμους/κοινότητες. Δεν θέλω ο δήμος Λεμεσού να ασχολείται με τις ομάδες της πόλης. Μεγάλος δήμος είναι, μεγάλες ομάδες είναι. Δεν είναι εποχές που αναμειγνύονται… Ούτε θέλω φυσικά οι ομάδες να αναμειγνύονται στα πολιτικά π.χ. εκλογές δημάρχου, προέδρων κτλ. Οι δήμοι εκδίδουν άδειες; αν κατατεθούν από τις ομάδες για οικοδόμηση σταδίου, αν πληρούνται οι κανόνες. Δεν παροτρύνουν την οικοδόμηση του εντός των ορίων τους…

Αυτά πιστεύω. Μπορεί να έχω και λάθος. Φυσικά δεν είναι από το χέρι κανενός μας. Ότι αποφασιστεί. Είτε Κολόσσι είτε Τσίρειο, μακάρι να γίνει να ησυχάσουμε από το ζήτημα αυτό και να αναπτυχθεί η πόλη ποδοσφαιρικά….