Αρχική ΑΠΟΛΛΩΝ Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρείς ποδοσφαιριστές και μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρείς ποδοσφαιριστές και μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις ποδοσφαιριστές και ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου του Απόλλωνα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Λεμεσιανής ομάδας, σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης, στο Τσίρειο Στάδιο.

Νωρίτερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού είχε απορρίψει αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης τους, ενώ ενέκρινε αίτημα για έκδοση εντάλματος σύλληψης 26χρονου οπαδού της Ανόρθωσης, ο οποίος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως μετά από αξιολόγηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του Τσιρείου, η Αστυνομία αποφάσισε όπως αποταθεί στο δικαστήριο για έκδοση πέντε ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τριών ποδοσφαιριστών και ενός τεχνικού του Απόλλωνα, καθώς και ενός οπαδού της Ανόρθωσης.

«Το δικαστήριο διάβασε με πολύ προσοχή τον όρκο που τέθηκε ενώπιον του και αφού είχε επισημάνει κάποια πράγματα, απέρριψε το αίτημα για έκδοση των τεσσάρων ενταλμάτων σύλληψης, αναφέροντας ότι απλά δεν χρειάζεται να συλληφθούν», είπε και πρόσθεσε ότι ενέκρινε μόνο το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης του οπαδού της Ανόρθωσης.

Οι τέσσερις, συνέχισε, σε γραπτή τους κατάθεση αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον τους και που αφορούν οχλαγωγία, συμπλοκή και επίθεση σε αθλητικό χώρο και χρησιμοποίηση και ρίψη επικινδύνων αντικειμένων σε αθλητικό χώρο.

Εναντίον του οπαδού της Ανόρθωσης, που δεν έχει ακόμη συλληφθεί, διερευνάται επιπρόσθετα το αδίκημα της παράνομης εισόδου σε αθλητικό χώρο.

«Η υπόθεση θα συμπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και οι ύποπτοι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν και να συλληφθούν όσοι οπαδοί συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού τόνισε πως «έχουν γίνει εκτεταμένης κλίμακας επεισόδια στο Τσίρειο Στάδιο και οφείλουμε, εκ της θέσεως μας, να διερευνήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους και να εντοπίσουμε και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν λάβει μέρος στην οχλαγωγία».

 …