Αρχική Τελευταία Νέα Κι΄εκεί που τα αυτοκίνητα έκοβαν βόλτες ξαφνικά απαγόρευσαν και τα ποδήλατα! Μας...

Κι΄εκεί που τα αυτοκίνητα έκοβαν βόλτες ξαφνικά απαγόρευσαν και τα ποδήλατα! Μας άρεσε και πολύ μάλιστα! Καθαρός για πρώτη φορά ο μώλος!

image

Ο ποδηλατοδρόμος στην μαρίνα είναι εκτός μαρίνας. Τόσο μεγάλες πλατειές, πόσο δύσκολο είναι να περάσει 1,5 μέτρο πλάτος ποδηλατοδρόμος μπροστά στην ανοικτοσύνη και όχι πίσω από τοίχους και χώρους στάθμευσης. Ακόμη και η φωτογραφία που έχετε δημοσιεύσει στο παλαιό λιμάνι αποτελεί προσβολή για κάθε άτομο το οποίο αγάπα το ποδήλατο, έχοντας υπόψη ότι βάσει τα λεγόμενα σας και του δήμου, είναι το μοναδικό σημείο που του αντιστοιχεί από όλο αυτό το μεγαλείο του παραλιακού και της μαρίνας (αναφέρομαι στο ποδηλατοδρόμο, στριμωγμένο ανάμεσα σε τοίχο και χώρο στάθμευσης).

Ο ποδηλατοδρόμος σε όλες της χώρες (που έχω ζήσει, έστω) είναι για τα ποδήλατα που θέλουν να κυκλοφορήσουν με ταχύτητα και ασφάλεια, γεγονός που δεν απαγορεύει σε ένα ποδηλάτη να περάσει από μία πλατεία/πάρκο, αφού φτάσει σε αυτή μέσο ποδηλατοδρόμου.

Οι ποδηλάτες οι οποίοι επιθυμούν να κυκλοφορούν σε ένα πιο ωραίο περιβάλλον από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί, θα είναι αδικαιολόγητοι ΜΟΝΟ όταν γίνουν ποδηλατοδρόμοι σε όλους τους δημόσιους χώρους όπως υπάρχουν στον μόλο. Μέχρι τότε και εφόσον οι ποδηλατοδρόμοι βρίσκονται στο παρασκήνιο (π.χ. πίσω από τον χώρο στάθμευσης της μαρίνας, βόρεια από το δασούδι και από τα ξενοδοχεία), τότε το επιχείρημα της ύπαρξης ποδηλατοδρομίου απλά καταρρέει.Δεν πας βόλτα με το ποδήλατου για να βλέπεις τον παραλιακό δρόμο και τα αυτοκίνητα, αλλά την θάλασσα, το δασάκι, την παραλία ακόμη και το κάστρο.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου του παραλιακού Λεμεσού εξυπηρετεί όπως έχει γίνει μόνο την διακίνηση ποδήλατων και όχι την αύξηση της χρήσης του, αφού εκτός μόλου, ο υπόλοιπος βρίσκεται μέσα στην ρύπανση των αυτοκινήτων με θεά την πίσω όψη ξενοδοχείων….