Αρχική Πρόταση Κινέζικα Λευκαρίτικα και πλαστικές καρέκλες ή να την κάνουμε St.Andrews Fashion Street?

Κινέζικα Λευκαρίτικα και πλαστικές καρέκλες ή να την κάνουμε St.Andrews Fashion Street?

image
image
image
image

Η οδός Αγίου Ανδρέου ήταν κάποτε ο κατ΄εξοχήν εμπορικός δρόμος της Λεμεσού. Με τα καταστήματα υφασμάτων ένδυσης να κατατάσσουν τον δρόμο αυτό σε δρόμο υψηλής ραπτικής.

Δεκάδες ήταν οι ξένοι επισκέπτες, από Ελλάδα και Αραβικές χώρες, αλλά και πρώτιστα από την Αγγλία, οι οποίοι επισκέπτονταν την Κύπρο για να ψωνίσουν τα υφάσματα τους ή και να ράψουν τα κοστούμια της στην οδό Αγίου Ανδρέου στην Λεμεσό.

Οι καιροί σιγά σιγά άλλαξαν, τα έτοιμα είδη ένδυσης και τα franchise καταστήματα, έβαλαν στο περιθώριο τους εμπόρους υφασμάτων και τους ράφτες, όπως ήταν γνωστοί στην πόλη της Λεμεσού. Σιγά σιγά με τον μαρασμό που επήλθε στην εμπορία υφασμάτων, επήλθε κι΄ο μαρασμός της οδού Αγίου Ανδρέου. Τα καταστήματα έψαχναν εναλλακτικές επιλογές και δυστυχώς κατέληξαν στην εύκολη λύση.

Φτηνές καφετέριες με πλαστικές καρέκλες και καταστήματα με τουριστικά σουβενίρ και Λευκαρίτικα Made In China. H πεζοδρόμηση μέρους της οδού Αγίου Ανδρέου επί δημαρχίας Χατζηπαύλου και η μισοπεζοδρομοποίηση άλλου μέρους της οδού επί δημαρχίας Κοντίδη, δεν έσωσαν την οδό Αγίου Ανδρέου.

Γιατί κανένας δεν έδειξε θάρρος και δεν έψαξε για τολμηρές, πρωτοποριακές και σωστές λύσεις.

Σήμερα σας προτείνουμε κάτι το οποίο θα χαρακτηρίζαμε σαν αρκετά τολμηρό, σαν δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Η οδός Αγίου Ανδρέου θα μπορούσε να αποκτήσει την παλιά της αίγλη, αν μετατρεπόταν σε ένα σύγχρονο fashion street. Κάτι σαν την Monte Napoleone του Μιλάνο ή την οδό Del Spiga στην Ρώμη. Δηλαδή να υπάρξει με κάποιο τρόπο, μετατροπή των καταστημάτων σε καταστήματα των γνωστών οίκων ένδυσης και υπόδησης ανα το Παγκόσμιο.

Άλλωστε κάτι τέτοιο υπάρχει πέραν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο, Πράγα και αλλού και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς όπου γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών με υψηλά εισοδήματα.

Αν έχετε ταξιδέψει στις Κάννες, στην Νίκαια, ακόμη και σε μικρά τουριστικά χωριά της Γαλλοιταλικής Ριβιέρας θα δείτε ότι παντού υπάρχουν σεγκεντρωμένα σε ένα δρόμο, αυτά τα καταστήμα.

Ακόμη αν ταξιδέψετε στο Μόναχο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θα ξαφνιαστείτε με τις εκατοντάδες σείχιδων οι οποίοι ταξιδεύουν εκεί με τις συζύγους τους για να ψωνίσουν από τα καταστήματα αυτά.

Αν λοιπόν οι “γείτονες” μας οι σείχιδες πάνε στο Μόναχο, γιατί να μην έρχονται στην Λεμεσό; Αν οι φίλοι μας οι Ρώσσοι ψωνίζουν από την Νίκαια και τις Κάννες, γιατί να μην ψωνίζουν από εδώ;

Η Λεμεσός αλλάζει. Η περιοχή που γειτνιάζει της οδού Αγίου Ανδρέου, μετατρέπεται σε ένα hot τουριστικό προορισμό.

Αν η οδός αυτή μετατραπεί σύμφωνα με την εισήγηση μας, σε Saint Andrews Fashion Street, όχι απλά θα αναγεννηθεί, αλλά θα καταστεί ένας ακόμη λόγος για να επισκέπτονται όλοι αυτοί την πόλη μας. Θα γίνει ένα σημείο αναφοράς.

Η επιλογή είναι λοιπόν απλή. Μένουμε στα Κινέζικα Λευκαρίτικα και στις πλαστικές καρέκλες ή μπαίνουμε στον χάρτη των fashion street, ανα το Παγκόσμιο. Οι πελάτες και η ζήτηση υπάρχουν, θα υπάρξει άραγε και η προσφορά;

Sorry, there are no polls available at the moment….