Αρχική Τελευταία Νέα Κλείσιμο του 19ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με ανοικτή παράσταση στην Πλατεία Ηρώων

Κλείσιμο του 19ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με ανοικτή παράσταση στην Πλατεία Ηρώων

Το 19ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου ολοκληρώνεται με μια ανοικτή παράσταση από την Γαλλική Ομάδα Compagnie 100 Issues στην Πλατεία Ηρώων, την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

 

image

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, μετά από μια σειρά πετυχημένων και καθόλα ενδιαφερόντων παραστάσεων σε Λεμεσό και Λευκωσία, πραγματοποιεί για πρώτη φορά ένα εντελώς διαφορετικό κλείσιμο. Παρουσιάζει την Γαλλική ομάδα Compagnie 100 Issues σε με μια μοναδική παράσταση στην Πλατεία Ηρώων.

 

Στόχος, να φέρει σε άμεση επαφή το πλατύτερο κοινό με το σύγχρονο χορό σε μια ανοικτή παράσταση για όλους και με ελεύθερη είσοδο.

image

Η Γαλλική παράσταση η οποία έχει τίτλο Σονάτα για 4 Σκυλιά προορίζεται για ανοιχτούς χώρους και πλατείες. Η παράσταση θα μπορούσε να ονομάζεται Σειρά σου να παίξεις, Avatar 2, Οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για να ερμηνεύονται, Προσαρμόσου ή χάνεις.

Θα μπορούσε να μην περιέχει τόσο περιοριστικές λέξεις όπως «σονάτα» και «σκυλιά», καθώς κανένας από τους ερμηνευτές δεν είχε ποτέ σκυλί, και κανένας από αυτούς δεν προέρχεται από περιβάλλον κλασικής παιδείας.

Ωστόσο, ροκανίζουν κόκαλα (τα ματ τους) όπως ακριβώς και τα σκυλιά, και αποδεικνύουν ότι η «σονάτα» τούς ταιριάζει απόλυτα, ως ένα απροσδιόριστο μουσικό είδος. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με περίπλοκους κανόνες, που ωθεί τους καλλιτέχνες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να προσαρμοστούν σε αυτούς.

image

Σύλληψη και ερμηνεία: Valo Hollenstein, Azema Mehdi, Cyril Pernot et Lorca Renoux, Valentin Pointillart et Jérémy Guillermain

Σκηνοθεσία: Vladimir Cruells και Hugues HollensteinΥπεύθυνος φωτισμού: NikoyesΗχολήπτης: Jean-Philippe Dubuis

Διάρκεια 1.15΄, Έναρξη: 20:30

Δωρεάν Μεταφορά από Λευκωσία προς Λεμεσό / Πληροφορίες: 99 61 82 25Αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) Ώρα: 19:15

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ είχαν όπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, με τη συνεργασία των Πρεσβειών και των Πολιτιστικών Κέντρων των χωρών που συμμετείχαν.

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Δήμος Λευκωσίας, Event ProΧορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, The Cyprus Weekly, ΡΙΚ

Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο 22459333Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45…