Αρχική Πρόταση Κλωνάρι: Εκεί που ο χρόνος σταμάτησε αλλά η ζωή συνεχίζει

Κλωνάρι: Εκεί που ο χρόνος σταμάτησε αλλά η ζωή συνεχίζει

klonari copy.jpg

Ένα από τα μικρότερα χωριά της Κύπρου βρίσκεται μόλις 27 χιλιόμετρα έξω από τη Λεμεσό. Αριθμεί μόλις 28 κατοίκους από τους οποίους τα 7 είναι παιδιά.

Η πλούσια φυσική του ομορφιά και τα πλινθόκτιστα σπίτια πολύ καλά διατηρημένα, δίνουν την αίσθηση πως ο χρόνος σταμάτησε σε μια άλλη εποχή. Ο κόσμος χαρούμενος και φιλόξενος, τα παιδιά στα δρομάκια ανέμελα παίζουν και δίνουν μια νότα χαράς στην κοινότητα.

klonari copy.jpg

 

Στο Κλωνάρι είναι κτισμένη μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες του νησιού αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο του 16ου αι. Παρά το γεγονός ότι το χωριό έχει παραγκωνιστεί από το κράτος τα τελευταία χρόνια και δεν επιδέχεται καμία ανάπτυξη καθώς το μεγαλύτερο μέρος της γης του είναι ιδιωτικό οι κάτοικοι συνεχίζουν τη ζωή τους απτόητοι.

klonari1 copy.jpg

Όσο για το όνομα του χωριού επικρατούν 2 εκδοχές. Η μία αναφέρει πως κάτοικος του χωριού έκοψε ένα κλωνάρι από δέντρο και πάνω του υπήρχε σχηματισμένος ένας σταυρός. Η δεύτερη αναφέρει πως όταν κάποιος έβλεπε το χωριό από ψηλότερο σημείο έμοιαζε με κλωνάρι δέντρου και έτσι πήρε το όνομα του.