Αρχική Τελευταία Νέα Κορύφωση με την παρέλαση το απόγευμα των ανθεστηρίων στην Γερμασόγεια

Κορύφωση με την παρέλαση το απόγευμα των ανθεστηρίων στην Γερμασόγεια

Με σύνθημα “Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας”, πραγματοποιείται το Σαββατοκυρίακο η εκδήλωση των Ανθεστηρίων, που οργανώνει ο Δήμος της Γερμασόγειας.

Φέτος συμπληρώνονται 19 χρόνια από την ημερομηνία ανάληψης της διοργάνωσης των Ανθεστηρίων από το Δήμο Γερμασόγειας και για πρώτη φορά η γιορτή έχει άρωμα πολυπολιτισμικότητας αφού κλήθηκαν και συμμετέχουν ενεργά άτομα, φορείς, σύνδεσμοι και οργανώσεις Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με σκοπό να μετατραπεί η συμβολικότητα των Ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική ένταξη και παρεμπόδιση της περιθωριοποίησης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Ο  χώρος στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και σε αυτόν λειτουργεί έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, όπου οι επισκέπτες μπορούν, όχι μόνο να θαυμάσουν τη χάρη και την ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών, αλλά να κάνουν και τις αγορές τους.

Στον ίδιο χώρο λειτουργούν και περίπτερα με άλλα είδη, αλλά και με άλλες ποικίλες δραστηριότητες, ενώ στο πλαίσιο των θεματικών δραστηριοτήτων, λειτουργούν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπου παραδοσιακοί τεχνίτες κάνουν επίδειξη της τέχνης τους και θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Για τα μικρά παιδιά λειτουργούν χώροι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής, ενώ το καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα αλλά και ν` απολαύσει διάφορες κυπριακές λιχουδιές.

Αποκορύφωνα της διήμερης γιορτής των Ανθεστηρίων αποτελεί η καθιερωμένη παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 18:00, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, από τη διασταύρωση της οδού Στυμφαλίδων μέχρι τη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου.

Στην παρέλαση, θα λάβουν μέρος 15 ανθοστολισμένα άρματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, μεταξύ αυτών και Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

 …