Αρχική Οικονομολόγος Κυρία Ανδρούλα δεν θέλω να φύγω από την πόλη μου, δεν θέλω...

Κυρία Ανδρούλα δεν θέλω να φύγω από την πόλη μου, δεν θέλω η Λεμεσός μου να γίνει χωρκό

Με θράσος και ίσως και απροκάλυπτα, η επίτροπος παιδείας της Ε.Ε. συμπατριώτισσα μας Ανδρούλα Βασιλείου μιλώντας προχθές κάπου μαζί με την υπουργό εργασίας κάλεσε τους νέους να φύγουν από τα σπίτα τους, την πόλη τους, την οικογένεια τους και να πάνε να ψάξουν για δουλειά σε άλλες χώρες της Ε.Ε. όπου όπως είπε υπάρχουν εκεί δυο εκατομμύρια θέσεις διαθέσιμες.

Συγκεκριμένα η κυρία Ανδρούλα ανάφερε:«Σήμερα, δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ περιμένουν άτομα με το κατάλληλο προφίλ. Παρότι η Κύπρος απολαμβάνει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ποσοστό απασχόλησης όσων έχουν αποφοιτήσει στα τελευταία τρία χρόνια είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», ανέφερε.

Θέλω να πω λοιπόν στην αγαπητή συμπατριώτισσα μας επίτροπο των Βρυξελλών ότι, ακόμη και αν θα χρειαστεί να τρώω από τα σκουπίδια, ακόμη κι΄αν χρειαστεί να μοιράζομε ένα σάντουιτς με δυο άλλους φίλους, κανένας μας δεν θα εγκαταλείψει την Λεμεσό μας. Και για να μην συνεχίσω να μιλώ σαν τον ΛΕΜΕΣ ιο, θα το αναλύσω οικονομικά.

Στέλνοντας ή πιο σωστά διώχνοντας τους νέους μακρυά από την πατρίδα και την πόλη τους είναι σαν να καταδικάζεις αυτό το μέρος σε μαρασμό και σε αργό θάνατο. Διαλύεις τον κοινωνικό ιστό και βεβαίως μικραίνεις και υποβιβάζεις την οικονομία της χώρας της πόλης αυτής. Ως εκ τούτου εγώ αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει στην Λεμεσό δε θα επιτρέψω να γίνει η Λεμεσός μας χωρκό.

Γι΄αυτό αγαπητή μας επίτροπε, θέλω να εξηγήσεις και στους φίλους σου και συναδέλφους σου στις Βρυξέλες ότι μπορεί να μας κούρεψαν, να μας κασάπεψαν τα εισοδήματα, να μας οδηγούν στην φτώχια ίσως και στην εξαθλίωση, αλλά να ξέρουν ότι η αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας είνα πιο δυνατή από όσα μας έκαναν και θα ήθελαν να μας κάνουν. Γι΄αυτό και στο τέλος θα είναι αυτοί που θα χάσουν και θα ηττηθούν.

Μένω λοιπόν στην πόλη μου, μένω στην Λεμεσό μου για να παλαίψω, να εργαστώ και να δημιουργήσω ΕΔΩ!

economoΛΟΓΟΣ…