Αρχική Λεμέσιος Κόπωση και έλλειψη κινήτρων δείχνει ο Δήμος, “έλλειψη” και απουσία του κράτους...

Κόπωση και έλλειψη κινήτρων δείχνει ο Δήμος, “έλλειψη” και απουσία του κράτους από την Λεμεσό

Τα όσα έχουν διαδραματιστεί στο Δήμο Λεμεσού σχετικά με την εξέταση του θέματος του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για την πόλη και ή των άλλων οποιονδήποτε εκδηλώσεων, μια κόπωση στον Δήμο της πόλης μας αλλά και ίσως μια έλλειψη κινήτρων έναν χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου.

Αναφερόμαστε βεβαίως στο ότι βρισκόμαστε στα μεσα του Νοέμβρη και δεν έχουν ακόμη παρθεί αποφάσεις για το πως και αν θα στολιστεί η πόλη ή έστω το κέντρο της πόλης μας, από τις καθυστερημένες προκηρύξεις προσφορών σχετικά με εκδηλώσεις, με όλα αυτά να γίνεται αντιληπτό ότι προφανώς συνδέονται και με το οικονομικό.

Και το να είμαστε όλοι εμείς απ΄έξω και να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε και να κριτικάρουμε, είναι κάτι πολύ εύκολο. Δύσκολο είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις ένα άδειο ίσως ταμείο και πολλές ανάγκες να βρίσκονται μπροστά σου. Ωστόσο και πάλι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Η εκλογή σε ένα δημόσιο αξίωμα σε υποχρεώνει να βρίσκεις λύσεις.

Να μπορείς να ξεπερνάς την οποιαδήποτε έλλειψη ακόμη και την απουσία του κράτους την έλλειψη των οποιονδήποτε έργων από το κεντρικό κράτος γιατί όντως αυτό ισχύει για την Λεμεσό. Και αναφερόμαστε σε κρατικά, πολεοδομικά έργα τα οποία δεν έγιναν, δεν γίνονται ποτέ. Μόνο συνθήματα, μόνο εξαγγελίες, μόνο υποσχέσεις. Πράξεις μηδέν.

Όπως ας πούμε την πολύπαθη όδος Αγίας Φυλάξεως όπου καθημερινά ταλαιπωρούνται κυριολεκτικά χιλιάδες οδηγοί. Όπως η συνένωση του παραλιακού, ο σχεδιασμός για ανακατασκευή της Μακαρίου, της Γρίβα Διγενή, της Γλάδστωνος. Κεντρικές αρτηρίες της πόλης, παραμελημένες, ακατάλληλες, χωρίς ουσιώδεις υποδομές.

Αλλά ούτε κι΄ακόμη αυτά τα έργα για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί λεφτά από τα Ευρωπαικά ταμεία. Ούτε κι΄αυτά δεν ξεκίνησαν ποτέ αλλά ούτε και ξέρουμε που έχουν διοχετευτεί σε ποια άλλα έργα τα κονδύλια αυτά. Όπως για παράδειγμα η Β’ φάση του κάθετου παρακαμπτήριου ή κι΄ο παράλληλος δρόμος του νέου λιμανιού.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…