Αρχική Τελευταία Νέα Κύπριος οδηγός: Βιαστικός, ανυπόμονος και απρόσεκτος

Κύπριος οδηγός: Βιαστικός, ανυπόμονος και απρόσεκτος

Προς την εφαρμογή μιας πολυδιάστατης στρατηγικής για πρόληψη και μείωση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων εργάζεται η Κυβέρνηση όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας σε εκδήλωση για ονοματοδότηση του «Πάρκου Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος» στο Στρόβολο, στη μνήμη του Γιώργου Μαυρίκιου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα πριν από 10 χρόνια από ασυνείδητο οδηγό που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης.  
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού εξήρε το ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος για το σημαντικό έργο που επιτελεί για ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου για θέματα οδικής ασφάλειας, τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων προς την κατεύθυνση της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων οδικών συγκρούσεων.
 
«Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα έχουν ήδη καταγραφεί 39 θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις με 43 νεκρούς, 13 εκ των οποίων νέα παιδιά με όνειρα» ανέφερε ο κ. Νικολάου, τονίζοντας πως «η καλλιέργεια οδικής συνείδησης είναι ευθύνη της πολιτείας αλλά και της ίδιας της κοινωνία».  
 
Προς αυτή τη κατεύθυνση το Υπουργείο Δικαιοσύνης «έχει προχωρήσει στη διενέργεια μελέτης για την ετοιμασία νέας επικοινωνιακής στρατηγικής για τα θέματα της Οδικής Ασφάλειας μέσα από την οποία σκιαγραφήθηκε το προφίλ του Κύπριου οδηγού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως βιαστικός, ανυπόμονος, απρόσεκτος, που παραβλέπει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας εντός Κύπρου και δεν σέβεται τους υπόλοιπους χρήστες του Οδικού δικτύου. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα συμβάλουν στον καταρτισμό μιας νέας πιο στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής για θέματα οδικής ασφάλειας με στόχο την διαφώτιση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων οδηγών”, υπογράμμισε.  
 
Ταυτόχρονα «η Κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά μέτρων όπως είναι η σύσταση Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών, η ένταξη του μαθήματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στα λύκεια, η αύξηση της αστυνόμευσης με τη χρήση οχημάτων έξυπνης αστυνόμευσης, η εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης, η αύξηση των ποινών για όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ, ενώ σύντομα αναμένεται και η εφαρμογή του νάρκοτεστ κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία”, ανέφερε.
 
«Στόχος μας είναι η αλλαγή συμπεριφοράς και η επίδειξη υπευθυνότητας στο δρόμο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός απώλειας ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο, στο ελάχιστο», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ