Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Ένοχοι για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα πρόσωπα κρίθηκαν πατέρας...

Λεμεσός: Ένοχοι για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα πρόσωπα κρίθηκαν πατέρας και γιος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση με μέλη της ίδιας οικογένειας, που το 2015 είχαν συλληφθεί μετά από καταγγελίες από συγγενικά τους στην πλειοψηφία πρόσωπα, πως έπεσαν θύματα βιασμού και άσεμνων επιθέσεων όταν αυτά ήταν ανήλικα.

Σήμερα το Κακουργιοδικείο, που καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ένοχους τον 65χρονο πατέρα καθώς και τον 39χρονο γιο του σε μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούν σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην επαρχία Λεμεσού μεταξύ των ετών 1992 και 2009.

Οι πλείστες κατηγορίες αφορούν άσεμνες επιθέσεις εναντίον ανήλικων συγγενικών προσώπων, ενώ και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι ότι σε μια περίπτωση βίασαν, ο καθένας ξεχωριστά, κορίτσι ηλικίας κάτω των 13 ετών. Ακόμη, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος ότι ασέλγησε και είχε δια βίας συνουσία με δυο νεαρούς ενήλικες άνδρες.

Η δε σύζυγος του 65χρονου, που είχε επίσης συλληφθεί τότε, αθωώθηκε στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και που αφορούσαν την παράλειψη να πράξει κάτι έτσι ώστε να αποτρέψει τη διάπραξη των αδικημάτων από τον σύζυγο και τον μεγάλο της γιο.

Υπενθυμίζεται πως ο μικρότερος γιος της οικογένειας, 38 σήμερα ετών, είχε παραδεχθεί ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τριών ξαδέλφων του, την περίοδο 1995-1999 και αφέθηκε ελεύθερος το 2015, υπογράφοντας εγγύηση πέντε 5 χιλιάδων ευρώ, ότι θα τηρεί για δυο έτη τους Νόμους και Κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δικαστήριο είχε τότε λάβει σοβαρά υπόψη τη μεταμέλεια του, το γεγονός της άμεσης παραδοχής του, της κράτησης του για τρεις και πλέον μήνες, το ότι κατά τη διάπραξη των σοβαρότερων αδικημάτων ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ