Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Αλλάζει το ωράριο των ναυαγοσωστών

Λεμεσός: Αλλάζει το ωράριο των ναυαγοσωστών

Aπό σήμερα εφαρμόζεται το νέο ωράριο των ναυαγοσωστών που θα επανδρώνουν τους ναυαγοσωστικούς πύργους σε δυο από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες παραλίες της τουριστικής κοινότητας του Αγίου Τύχωνα, στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου, Αντώνης Αντωνίου, οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις παραλίες “Αρμονία” και “Αφροδίτη” από τις 6.00 μέχρι τις 20.00, αντί από τις 10.00 μέχρι της 18.00 που είναι το κανονικό τους ωράριο εργασίας.

Το νέο ωράριο θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ το επιπρόσθετο κόστος που δημιουργείται θα το αναλάβει κατά 50% η κοινότητα και κατά 50% η Επαρχιακή Διοίκηση.

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως πρόκειται για τις δυο μεγαλύτερες παραλίες του Αγίου Τύχωνα από τις συνολικά επτά που βρίσκονται στα όρια της κοινότητας, ενώ όλες έχουν βραβευθεί με τη “γαλάζια σημαία”.

Ανέφερε ακόμη πως στις παραλίες “Αρμονία” και “Αφροδίτη” υπάρχουν διευκολύνσεις για ΑμεΑ, τα οποία μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα, κάνοντας χρήση ειδικών τροχοκαθισμάτων.

Τέλος, ο Γραμματέας της κοινότητας ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες για ενίσχυση των υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες στις παραλίες του Αγίου Τύχωνα και ήδη, μεταξύ άλλων, προωθείται η κατασκευή αποχωρητηρίων για ΑμεΑ στην παραλία “Αρμονία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ/NewsBomb