Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Ανέγερση κλειστής αίθουσας και εκθεσιακού χώρου προς τιμή του στρατηγού Γεωργίου...

Λεμεσός: Ανέγερση κλειστής αίθουσας και εκθεσιακού χώρου προς τιμή του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή

Το πράσινο φως έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού για την ανέγερση κλειστής αίθουσας και εκθεσιακού χώρου προς τιμή του αρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, ένα θέμα το οποίο υπήρξε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο Δήμο και στα Δικαστήρια για πάρα πολλά χρόνια. 

Σύμφωνα με τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία με τις θετικές ψήφους του ΔΗΣΥ, της Αλληλεγγύης, του  ΕΛΑΜ και Της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ την πρόταση καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ.

Τελευταία απόπειρα για να εγκριθεί η ανέγερση μνημείου είχε γίνει τον περασμένο Μάρτη πλην όμως κόλλησε στην Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η δικαιολογία της πλειοψηφίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου τότε, ήταν για να μην προκληθούν προβλήματα στις συνομιλίες. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που ως γνωστό επικαλέστηκε ο Μουσταφά Ακιντζί για να αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Κάποια κόμματα είχαν υποστηρίξει πως εάν λαμβανόταν απόφαση για το μνημείο του Γρίβα προκαλούσε αναταράξεις στην προσπάθεια που καταβάλλονταν εκείνη την περίοδο για επανέναρξη των συνομιλιών.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ