Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου

Λεμεσός: Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου

Χωρίς άλλη καθυστέρηση ξεκινούν οι εργασίες για επέκταση του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων σε κοινότητες ανατολικά της αστικής περιοχής Λεμεσού και της σύνδεσής τους με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.
 
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα τη σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη συνεισφορά της Κυβέρνησης στην κατασκευή των αναγκαίων αποχετευτικών συστημάτων στις κοινότητες Παρεκλησιάς και Πύργου.
 
Στα πλαίσια προώθησης του έργου το ΣΑΛΑ έχει προχωρήσει ήδη στην προκήρυξη προσφορών σε ενδιαφερόμενους οίκους συμβούλων – μελετητών για την ετοιμασία των σχετικών μελετών και σχεδίων για την εκτέλεση των αναγκαίων αποχετευτικών έργων στις συγκεκριμένες κοινότητες.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αρχές του νέου χρόνου και να συμπληρωθούν σε χρονικό διάστημα δυο χρόνων από την ημέρα έναρξης τους.
 
Το δε συνολικό κόστος των αποχετευτικών έργων στις δυο κοινότητες θα ανέλθει στα €14 εκ από τα οποία το 80% θα χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση ενώ το υπόλοιπο 20% θα το επωμισθούν οι οικείες τοπικές αρχές.
 
Η κατασκευή των αποχετευτικών έργων στις δυο κοινότητες της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού εντάσσεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης.

Πηγή: Philenews