Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Η Αγία Φύλα αναβιώνει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα

Λεμεσός: Η Αγία Φύλα αναβιώνει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα

Βασισμένο σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα υποδομής, η Αγία Φύλα αλλάζει εικόνα και ταυτοχρόνως επαναφέρει την αίγλη του ιστορικού και κοινωνικού της παρελθόντος.

H αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Λεμεσού με στόχο να εξαπλωθεί ισορροπημένα και δυναμικά η ανάπτυξη στη μείζονα περιφέρεια, ώστε να δώσει πνοή και χρώμα στις μεγάλες συνοικίες.

Η προστασία, διατήρηση και προβολή της φυσιογνωμίας και της ιδιαίτερης ταυτότητας που χαρακτηρίζει την περιοχή  της  Αγίας Φύλας, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Σχεδίου Δράσης που ετοίμασε ο Δήμος Λεμεσού. Με την υλοποίηση των έργων θεωρείται βέβαιο ότι αυτά θα προσδώσουν ξεχωριστή εικόνα στην περιοχή χωρίς να αλλοιωθεί ο γνωστός παραδοσιακός της χαρακτήρας. 

Σύμφωνα με τον “Φ” στόχος του δήμου με τα έργα ανάπλασης του παραδοσιακού κέντρου της Αγίας Φύλας, είναι ο επαναπροσδιορισμός και η δημιουργία χώρου που να αποτελέσει πόλο έλξης αστικών λειτουργιών και να προσδώσει ταυτότητα στο κέντρο του οικισμού, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ειδικότερα, επιδίωξη της τοπικής αρχής είναι η ειδικού χαρακτήρα αυτή περιοχή της περιφέρειας Λεμεσού να καταστεί σημείο αναφοράς και επίκεντρο κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων που να ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης αστικής περιοχής. 

Περισσότερα ΕΔΩ