Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Μυστήριο και καχυποψίες γύρο από την πυρκαγιά στο Πραστίο

Λεμεσός: Μυστήριο και καχυποψίες γύρο από την πυρκαγιά στο Πραστίο

Κανένα στοιχείο από τις μέχρι στιγμής έρευνες που διενεργεί η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία σε σχέση με την αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, σε αγροτική περιοχή του Πραστιού Αυδήμου.

Οι άνεμοι που έπνεαν αποτελούσαν εμπόδιο και δυσκόλεψαν εξαιρετικά το έργο πυρόσβεσης με αποτέλεσμα τέσσερις ώρες οι πυροσβέστες να παλεύουν προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στην περιοχή είχαν σπεύσει τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς στη Λεμεσό και των Βρετανικών Βάσεων και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας.

Μετά από πολύωρες μάχες με τις φλόγες η φωτιά κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο γύρο στις 2 τα ξημερώματα, αφήνοντας στο πέρασμα της αποτεφρωμένη συνολική έκταση περίπου 3 εκταρίων γης με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και μεγάλο αριθμό χαρουπόδεντρων.

Από το πρωί συνεχίζονται πυρετωδώς οι εξετάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, μη αποκλειόμενου του ενδεχόμενου της κακόβουλης ενέργειας από χέρι εμπρηστή.