Αρχική Εκδηλώσεις Λεμεσός:Ταξίδι Στον Μύθο – Η Αφροδίτη Συναντά Τον Απόλλωνα

Λεμεσός:Ταξίδι Στον Μύθο – Η Αφροδίτη Συναντά Τον Απόλλωνα

Από τους εορτασμούς ανά το παγκόσμιο για την Ημέρα Τουρισμού δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Λεμεσός!!

Επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού η οποία έχει καθιερωθεί ως η 27η Σεπτεμβρίου και γιορτάζεται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο, η πόλη, γιορτάζει τη μέρα αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 με ένα πρωτότυπο, μοναδικό τρόπο, με μια βραδιά που θα μας ταξιδέψει στον μύθο! Η Θεά της Ομορφιάς, Αφροδίτη, με τη συνοδεία της θα συναντηθεί με τον Θεό της Μουσικής, Απόλλωνα και τη συνοδεία του με τρόπο θεαματικό σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες και αγαπημένες περιοχές της Λεμεσού: την πλατεία του παλιού λιμανιού που πήρε άλλη όψη μετά τα έργα ανάπλασης! Γι αυτό άλλωστε η εκδήλωση διεξάγεται υπό τον τίτλο «ΛΕΜΕΣΟΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ – Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ».

Μετά την συναρπαστική έναρξη, ο Θεός της Μουσικής Απόλλων, θα δώσει την σκυτάλη για το ξεκίνημα των μουσικών συναυλιών οι οποίες θα πλαισιώσουν την βραδιά. Θα ψυχαγωγήσουν το κοινό κατά σειρά τα συγκροτήματα THE COOP (του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού), THE BOOTS, ενώ η βραδιά θα ρίξει την αυλαία της με πιάνο, σαξόφωνο και μπάσο από τους Ανδρέα Παντελή, Μάριο Χαραλάμπους και Κυριάκο Κέστα αντίστοιχα.

Της ξεχωριστής αυτής βραδιάς θα προηγηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στην Αμαθούντα, χώρο λατρείας της Θεάς Αφροδίτης και στην αρχαία πόλη του Κουρίου για επίσκεψη στον Ναό του Απόλλωνα, ενέργεια που αποτελεί ουσιαστικά επιμέρους δράση της όλης διοργάνωσης. Οι ξεναγήσεις αφορούν τον κάθε ντόπιο ή ξένο περιηγητή που επιθυμεί να μάθει για τα δύο αυτά αρχαία βασίλεια.

Έχουν οριστεί ώρες διέλευσης λεωφορείου από 12 ξενοδοχεία της τουριστικής περιοχής Λεμεσού, ξεκινώντας στις 13:30. Υπολογίζεται ότι η εκδρομή θα τελειώσει γύρω στις 17:30, με τελευταία στάση την περιοχή του παλιού λιμανιού Λεμεσού, όπου ολοκληρώνεται η εκδρομή με τρόπο ξέγνοιαστο αφού ο κάθε ένας που θα έχει παρακολουθήσει την ξενάγηση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εξαίρετη παράσταση που θα λάβει χώρα εκεί όπου η ομορφιά συναντά τη μουσική…. Εκεί όπου η Αφροδίτη συναντά τον Απόλλωνα!

Χορηγός Χώρου: Αρχή Λιμένων ΚύπρουΜέγα Χορηγός: Συνεργατικό Ταμιευτήριο ΛεμεσούΥποστηρικτές: Diamante Blue, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ, Pizza Hut

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εταιρεία CMRC CYPRONETWORK LTD. για λογαριασμό του Δήμου Λεμεσού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα. Έλενα Μιχαηλίδη στο 25690000 ή στο [email protected]