Αρχική Εκδηλώσεις Μαρίνα Λεμεσού: Ημέρα γνωριμίας με το αρχαίο καράβι της Κερύνειας

Μαρίνα Λεμεσού: Ημέρα γνωριμίας με το αρχαίο καράβι της Κερύνειας

Ταξίδι στο χρόνο με το αρχαίο καράβι της Κερύνειας, πραγματοποιείται από το πρωί, στη μαρίνα Λεμεσού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Γιορτή του Παιδιού”, που οργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Κερύνειας, Χρυσάνθη Σχίζα, ανέφερε πως οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους καπετάνιους στο αντίγραφο του ιστορικού καραβιού, το “Κερύνεια-Ελευθερία”, που ελλιμενίζεται πλέον στη μαρίνα Λεμεσού και να μάθουν την ιστορία του και τον τρόπο χειρισμού του.
 
Στο χώρο βρίσκεται επίσης το Ενάλιο Λεωφορείο, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κύπρο και το οποίο έφτασε από το Σαουθάμπτον της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Στο λεωφορείο, που αποτελεί μια κινητή έκθεση με θέμα την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους άμεση εμπειρία σε θέματα όπως η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα, η αρχαία ναυπηγική, και η αποτύπωση και ερμηνεία θέσεων αρχαίων ναυαγίων.
 
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί την εκδήλωση (δυτικό σημείο μαρίνας), η οποία ολοκληρώνεται στις 18:00.

Πηγή: philenews/KYΠΕ