Αρχική Λεμέσιος Μαρίνα Λεμεσού, φανταστικό έργο, ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την κλάση της πόλης μας,...

Μαρίνα Λεμεσού, φανταστικό έργο, ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την κλάση της πόλης μας, κάποια όμως μπορούν να βελτιωθούν

Η Μαρίνα Λεμεσού άνοιξε έστω και μερικώς τις πύλες της για το κοινό. Και λέω μερικώς μιας και ακόμη δεν έχουν ανοίξει όλα τα μαγαζιά στο εμπορικό κομμάτι. Αυτό όμως δεν ήταν κάτι που μας έκανε να μην μπορούμε να μείνουμε με το στόμα ανοικτό.

Πρόκειται για ένα φανταστικό έργο, ένα έργο που ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την κλάση της πόλης μας, ένα έργο γεμάτο επιλογές μα προπάντος πολιτισμό. Πλατείες, πεζόδρομοι, καθαρό περιβάλλον, ασφάλεια και μαγαζιά συσταρισμένα.

Έγραψα, γράψαμε στο blog, γράφτηκαν δεκάδες κολακευτικά σχόλια για την Μαρίνα της πόλης μας. Πιο κάτω θα επισημάνω κάποια μικρά αρνητικά, όχι για να κάνω κριτική, απλά και μόνο για να εντοπιστούν και να γίνουν όλα ακόμη καλύτερα.

1. Η διέλευση οχημάτων μέσα από το εμπορικό κομμάτι για να πηγαίνουν στα κτήρια διοίκησης, αστυνομία, τελωνείο, είναι κατανοητή.  Η διέλευση κάποιων αυτοκινήτων κατόχων σκαφών είναι αντιληπτή. Η “παρέλαση” και ειδικά κατά τις βραδινές ώρες των πολυτελών οχημάτων διαφόρων, που πραγματικά δεν κατάλαβα που πάνε τέτοια ώρα, είναι αχρείαστη. Και ίσως ο δρόμος θα πρέπει να κλείνει μια και καλή μετά πό μια ώρα και μετά, ας πούμε μετά τις επτά το βράδυ. Κι΄αν κάποιος είναι επείγον να πάει προς τα εκεί να μετακινείται με τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια της μαρίνας.2. Κάλαθοι αχρήστων, χρειάζονται περισσότεροι και καλύτερος καθαρισμός στην θάλασσα.3. Μεγάλη προσοχή στην παράνομη στάθμευση. Ακόμη και τώρα που η στάθμευση στο πολυόροφο ήταν δωρεάν, δεκάδες γαιδούρια στάθμευσαν πάνω σε πεζοδρόμια και όπου αλλού φανταστείς. Αν τους αφήσετε τώρα θα το κάνουν για πάντα.4. Πράσινο, πολύ λίγο, λιγότερο από τα σχέδια όπως τα βλέπαμε και με μικρά φυτά. Χρειάζεται εμπλουτισμός του πρασίνου και με μεγαλύτερα δέντρα.5. Βάλτε πίεση σε Δήμο, στις αρχές σε οποιονδήποτε έχει σχέση για να χαλαστεί η παράγκα της ναυτικής σχολής. Είναι μεγάλη παραφωνία.6. Γνωρίζουμε ότι δεν ήταν δουλειά σας αλλά των δημοσίων έργων, χαλάστε τον εκτρωματικό δρόμο με τα κιούγκια από κάτω και φτιάξτε ένα γεφύρι στην είσοδο της μαρίνας όπως ήταν και στα αρχικά σχέδια. Ξέρω είναι το κόστος αλλά αν το κάνετε θα είναι καλό.7. Αναμένω ότι το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου φτωχού θα αναβαθμιστεί, δεν θα το αφήσετε έτσι. Έτσι δεν είναι;

Σαν Λεμεσιανός σας ευχαριστώ από καρδιάς γι΄αυτό που έχετε φτιάξει, γι΄αυτό που δώσατε στην πόλη μας.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…