Αρχική Λεμέσιος Μα παν καλά οι συμπαθείς μου Πάφιοι;

Μα παν καλά οι συμπαθείς μου Πάφιοι;

Ότι είναι η εποχή της τρέλλας, είναι. Ότι οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι κάνουν χρυσές δουλειές, το γνωρίζω. Αλλά να τρελλαθεί μαζικά μια ολόκληρη πόλη κι΄ανάμεσα σε αυτούς που τον έχουν χάσει και ανθρώποι που θεωρούνταν σοβαροί, αυτό δεν το περίμενα.

Πάντοτε και διαχρονικά, η Πάφος μου ήταν πολύ συμπαθής. Από την μια λόγω της γειτνίασης μαζί μας, από την άλλη νοιώθωντας ότι κι΄αυτούς τους αδικά η Λευκωσία περισσότερο από εμάς. Λίγο απ΄όλα την Πάφο την πήγαινα. Ξαφνικά όμως οι Πάφιοι εγεμώσαν λίρες και κάπου χάλασαν.

Αφήσαν τα διπλοκάμπινα και πήραν λιμουζίνες, πέταξαν τα Lord Jeans και φόρεσαν D&G και όλα τα συνεπακόλουθα του αρχοντοχωριατισμού. Μέσα σ΄όλα αυτά άρχισαν να κυκλοφορούν και κάποια ανέκδοτα. Όπως για παράδειγμα αυτό με το τούνελ και το διαβατήριο.

Ε, φαίνεται οι φίλοι Πάφιοι το πίστεψαν και νομίζουν ότι είναι σε άλλη χώρα. Θέλουν λέει το σημερινό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, να επαναπατρίσουν τα εκατομμύρια τους, τα οποία επενδύονται για έργα στην Λεμεσό. Καλά ακούσατε, αυτό θέλουν και προσπαθούν να κάνουν.

Ότι δεν είναι καλά είναι προφανές. Μάλλον κανένας μας δεν είναι πλέον καλά. Αν όμως αρχίσω να λέω, μην πηγαίνεται στα ξενοδοχεία της Πάφου ή ο Λανίτης να χαλάσει το Paphos Amathus και η αστυνομία να φέρει όλους τους Λεμεσιανούς αστυνομικούς πίσω στην πόλη μας. Ε, τότε δεν θα είμαι κι΄εγώ καλά.

Να ττελιαστούμε λοιπόν ούλλοι σε ένα φρενοκομείο, να αρχίσουμε να πίννουμε που μια φούχτα χάπια και περαστικά μας ρε κοπέλια. Μα είναι εμείς που θέλουμε να κάνουμε και ομοσπονδία με τους Τούρκους; Εδώ σε λίγο θα κάνουμε ομοσπονδία η κάθε γειτονιά μεταξύ μας.

Μπας και είναι γι΄αυτό που και το υπουργείο όρισε διαφορετικό ωράριο καταστημάτων σε κάθε δρόμο και κάθε καντούνι της Κύπρου μας; Λέτε; 

Ο ΛΕΜΕΣΙΟΣΠαντοτινά ΙδιότροποςΓια την Λεμεσό μου

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ:Οι οικονομικοί φορείς της Πάφου, αναφέρουν αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ», έχουν προχωρήσει ήδη σε σχετικές επαφές με τους μεγάλους developersπροκειμένου να τροποποιηθεί ο σχεδιασμός των τελευταίων για μεταφορά σημαντικού μέρους των δραστηριοτήτων τους σε Λεμεσό και Λάρνακα, αφού κρίνεται πλέον ότι το υπόβαθρο έχει αλλάξει και η προώθηση των σχεδιασμών τους αντιμετωπίζεται με ευελιξία και γοργό ρυθμό και στα αρμόδια κρατικά τμήματα της Πάφου.

Οι κινήσεις των τοπικών φορέων γίνονται δεδομένης της σημαντικότατης οικονομικής «αφαίμαξης» της οικονομίας της Πάφου από την παρατηρούμενη τον τελευταίο χρόνο μεταφορά των κύριων δραστηριοτήτων των εταιρειών αυτών εκτός Πάφου.

Όπως αποκαλύπτει ο «Φ», βάσει μελετών που έχουν εκπονηθεί ένα ποσό που προσεγγίζει τα 800 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί την τελευταία διετία από τους μεγάλους developersτης επαρχίας Πάφου σε αναπτύξεις εκτός της επαρχίας και ειδικότερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζονται φορείς του επαγγελματικού αυτού τομέα, η απώλεια της παφίτικης οικονομίας από τη μεταστροφή αυτή των κατασκευαστικών οίκων ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ, αφού συνυπολογίζονται και οι απώλειες εισοδημάτων παρεμφερών κλάδων της οικονομίας όπως οι οικοδόμοι, οι τεχνίτες, τα κτηματομεσιτικά γραφεία και άλλα.

«Ο τελικός τζίρος είναι πάντοτε εφταπλάσιος της αρχικής επένδυσης», δήλωσε στον «Φ» αρμόδια πηγή. «Και αυτό αφού προσμετρώνται οι παρεμφερείς δραστηριότητες, όπως οι οικοδομικές εργασίες, οι τεχνίτες, οι ξυλουργοί, υδραυλικοί, αλουμινιτζήδες, κτηματομεσίτες και όλα αυτά. Ένα μεγάλο μέρος της κατασκευαστικής πίτας της Πάφου έχει μεταφερθεί, δηλαδή, αντιστοίχως στις άλλες περιοχές»….