Αρχική ΑΕΛ Μεγάλη και δίκαιη νίκη της ΑΕΛ που κέρδισε την Ομόνοια με 2-1,...

Μεγάλη και δίκαιη νίκη της ΑΕΛ που κέρδισε την Ομόνοια με 2-1, Σαρτινέρο και Σέμα οι σκόρερ

Μεγάλη και δίκαιη νίκη πέτυχε απόψε η ΑΕΛ η οποία κέρδισε στο Τσίρειο στάδιο την Ομόνοια με 2-1.

Στο Α’ μέρος η Ομόνοια ήταν καλύτερη χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία στο 16′, αρχικά με τον Κίρμ να σουτάρει τον Ντεγκρά να αποκρούει και στην συνέχεια από κοντά ο Σκέμπρι να σημαδεύει το δοκάρι. Η ΑΕΛ που ισοζύγισε το παιγνίδι στα τέλη του ημιχρόνου έχασε επίσης διπλή ευκαιρία στο 40′ όταν αρχικά ο Παναγή απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Ρομπέρ ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ατράντε από κοντά σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε με περισσότερες απαιτήσεις και έδειξε ότι θα διεκδικούσε το παιγνίδι. Έτσι η πίεση του Σαρτινέρο στον Γκουλόν στο 60′ ‘εφερε αποτέλεσμα μιας κι΄ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας κτύπησε την μπάλα σε αυτόν της ΑΕΛ με την μπάλα να καταλήγει στην κενή εστία και να γίνεται έτσι το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα ο Σέμα γύρισε στον Κουντατό ο οποίος πλάσαρε κι΄ο Ρομαρίκ απέκρουσε στην γραμμή ενω στο 71′ ο Παναγή απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Σιέλη.

Έτσι φτάσαμε στο 73′ όταν ο Φέλτσιερ κατέβασε την μπάλα στην περιοχή έκανε διαδοχικές ντρίμπλες και προσποιήσεις με τον Μπεμπέ να τον ανατρέπει και η ΑΕΛ να κερδίζει πέναλτυ. Ένα πέναλτυ που μετέτρεψε σε γκολ ο Σέμα ο οποίος έκανε το 2-0. Στην συνέχεια η Ομόνοια προσπάθησε να πιέσει και τα κατάφερε μόνο όταν απέκτησε αριθμητική διαφορά μιας κι΄ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Σιέλη στο 85’ σε μια φάση στο κέντρο που δεν ήταν καν φάουλ.

Δυο λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σιέρινταν και μετά από επιθετικό φάουλ, βγήκε στους ώμους του Φέλτσιερ, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 ένα σκορ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δηλώσεις Χάβου:“Είμαι εδώ και ένα μήνα στην ΑΕΛ και δεν έχω αναφερθεί καθόλου στο παρελθόν και ούτε πρόκειται να το κάνω. Ομως είναι σαφές πως η ομάδα έχει προβλήματα. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και μπορούσε να προηγηθεί, για να είμαστε δίκαιοι. Στο ημίχρονο κάναμε συζήτηση με τους παίκτες, προσπαθήσαμε να τους τονώσουμε την ψυχολογία. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά μπήκαν πολύ δυνατά, προηγηθήκαμε ανέλπιστα αλλά στο ποδόσφαιρο τα λάθη πληρώνονται από όλους μας. Μετά κάναμε 2-3 ευκαιρίες και μπορούσαμε να βάλουμε άλλο ένα τέρμα”.

Οι συνθέσεις των δυο  ομάδων:

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σιέλης, Αντράντε, Ελευθερίου (83′ Αρούα), Σοάρες, Οχένε (71′ Φέλτσερ), Κουταντέρ, Ρομπέρ, Σταύρου (55′ Σέμα), Σαρδινέρο

Ομόνοια: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρόμαρικ, Γκουλόν, Χαφέζ, Οικονομίδης (65′ Μπεμπέ), Μαργκάσα (83′ Ρουσιάς), Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάγκα (76′ Σέρινταν), Σκέμπρi…