Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλη φωτιά στα κατεχόμενα – Ζήτησαν βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία

Μεγάλη φωτιά στα κατεχόμενα – Ζήτησαν βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά νότια του Λιμνίτη στην οποία επιχειρεί τώρα και ένα ελικόπτερο, άλλα δύο βρίσκονται στο δρόμο, ενώ όπως επιβεβαίωσε το ΚΥΠΕ η τ/κ πλευρά έχει αποταθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία για παροχή βοήθειας στην προσπάθεια κατάσβεσής της.

Η φωτιά ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι και πήρε διατάσεις. Ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ είχεε δηλώσει νωρίτερα πως εάν χρειαστεί ελικόπτερο από την Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβάλουν αίτημα μέσω των ΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Ογούζ στο αέρα βρίσκεται ελικόπτερο των «δυνάμεων ασφαλείας», ζήτησαν ένα από τις Βάσεις κι ένα έρχεται από την Τουρκία. Στόχος τους, είπε, ν’ αποτρέψουν περεταίρω εξάπλωση της φωτιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολεες.

Ο «δήμαρχος» Λεύκας, Αζίζ Καγιά ανέφερε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά, επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις των περιοχών Μόρφου και Λεύκας και πως οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, φυσούν δυνατοί άνεμοι. «Η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε. Πιάνει μια έκταση 700 τετραγωνικών μέτρων και πάει νότια», δήλωσε.