Αρχική Τελευταία Νέα Μειωμένα τα αποθέματα νερού στα φράγματα σε σχέση με πέρσι

Μειωμένα τα αποθέματα νερού στα φράγματα σε σχέση με πέρσι

Tα αποθέματα νερού στα φράγματα ανέρχονται στα 14,6% σε σύγκριση με 20% την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Το θέμα των υδάτινων πόρων συζητήθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή του ΑΚΕΛ Αντρέα Καυκαλιά να δηλώνει ότι υπήρξε εντός της Επιτροπής αναφορά από τους αρμόδιους φορείς ότι όντως το σύστημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ‘είναι τρύπιο και χρειάζονται τομές, μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος’.
 
Όπως είπε, το ζήτημα των υδάτινων πόρων αποτελεί το δεύτερο εθνικό πρόβλημα του τόπου μας. Σημείωσε ότι τα αποθέματα νερού είναι 14,6% στους φράκτες σε σχέση με 20% που ήταν την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή έθεσε το ζήτημα εφαρμογής μιας ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής σε σχέση με τις χρεώσεις νερού και ότι πρέπει να υπάρξει και ειδική ταρίφα για τις κτηνοτροφικές και γεωργικές δραστηριότητες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα κτηνοτροφικές περιοχές να χρεώνονται όπως ένα μέσο νοικοκυριό,  μέχρι και  τα 5 ευρώ τον τόνο. ‘Δεν μπορούν να αντέξουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι με τέτοιες χρεώσεις’ είπε.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να δουν το θέμα και να μελετήσουν την εισαγωγή γεωργοκτηνοτροφικής ταρίφας.

Ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορετικές χρεώσεις ανά συμβούλιο υδατοπρομήθειας και ανά περιοχή.

Επίσης, είπε ότι έγινε αναφορά και στο θέμα της διαγραφής των χρεών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού.  «Είναι μια παλιά ιστορία που όλοι γνωρίζουμε, έχουν γίνει διαγραφές μερικών δεκάδων εκατομμυρίων. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι  υπάρχουν κάποια συσσωρευμένα χρέη στο Συμβούλιο, είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα’ κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ