Αρχική Τελευταία Νέα Με βροχές η Τσικνοπέμπτη;

Με βροχές η Τσικνοπέμπτη;

Μεμονωμένες βροχές αναμένονται σήμερα στα ορεινά σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αύριο Τσικνοπέπτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως σε νότιες περιοχές του Τροόδους και λίγο χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Αρχικά ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος, με κάποιες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ωστόσο σταδιακά θα εμφανίζονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στα ορεινά, σε δυτικές αλλά και σε νότιες περιοχές του Τροόδους, όπου και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Στα ορεινά θα πέσει λίγο χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και στα νότια παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, τοπικά στα βόρεια, στα δυτικά και στα νότια παράλια, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά, στα δυτικά και στα βόρεια, τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως σε νότιες περιοχές του Τροόδους και λίγο χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, από το μεσημέρι και μετά. Το Σάββατο ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 51 εκατοστά.