Αρχική Οικονομολόγος Με συνοπτικές διαδικασίες η Ευρωπαική Ένωση δίνει στην Ουκρανία 11 δις, χωρίς...

Με συνοπτικές διαδικασίες η Ευρωπαική Ένωση δίνει στην Ουκρανία 11 δις, χωρίς ανάγκη για μνημόνιο ή την έγκριση κοινοβουλίων

Η Ευρωπαική Ένωση, η μεγάλη οικογένεια στην οποία ανήκει η Κύπρος μας και η Ελλάδα μας, αποφάσισε προχθές να δώσει στην Ουκρανία 11 δισσεκατομμύρια ευρώ σαν βοήθεια, χωρίς την ανάγκη να τις επιβάλει μνημόνιο και χωρίς την ανάγκη η απόφαση αυτή να πάρει την έγκριση των κοινοβουλίων των χωρών μελών.

Δεν χρειάζεται να θυμίσω τι συνέβηκε έναν χρόνο πριν και ποια ήταν η αλληλεγύη που επέδειξε η οικογένεια μας, η Ευρωπαική οικογένεια, σε ένα από τα μέλη της οικογένειας της την Κύπρο, όταν χρειάστηκε να της παραχωρήσει 7,5 δις σαν βοήθεια. Είχαμε το κούρεμα καταθέσεων και ένα εξοντωτικό μνημόνιο.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι επέβαλαν και τι ακόμη και σήμερα επιβάλλουν στην Ελλάδα, για να της παραχωρήσουν οικονομική βοήθεια οι αγαπητοί μας εταίροι, στα πλαίσια της αλληλεγύης που διέπει υποτίθεται την συμμετοχή της στην Ευρωπαική οικογένεια. Την έχουν εξαθλιώσει και ακόμη αυτό δεν τους είναι ικανοποιητικό.

Όπως λοιπόν μπορείτε να αντιληφθείτε οι αποφάσεις που η Ευρωπαική Ένωση, το eurogroup, πήραν και παίρνουν, για την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ουκρανία και αλλού, δεν είναι αποφάσεις που στηρίζονται σε οικονομικά κριτήρια, αλλά αποφάσεις καθαρά πολιτικές. Γι΄αυτό και δεν μου είναι καθόλου κατανοητές.

economoΛΟΓΟΣ…