Στον απόηχο της διοργάνωσης του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας ICSVC2, το parathyro.com συνομίλησε με τον διοργανωτή του συνεδρίου και πρόεδρο του τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Ευριπίδη Ζαντίδη.
Ανάμεσα σ΄άλλα και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το τι το ΤΕΠΑΚ πρόσφερε στη Λεμεσό, ο Δρ. Ζαντίδης απάντησε τα ακόλουθα.
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, λειτουργώντας για πάνω από δέκα χρόνια, σε μια κατά βάση εμπορική πόλη, όπως είναι η Λεμεσός, πώς νομίζετε ότι έχει επιδράσει στην κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και πώς έχει επηρεαστεί από αυτή;
Η ουσιαστική και πολύτιμη συνεισφορά του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την έρευνα, τη διδασκαλία και την προσφορά στην τοπική κοινωνία, δυστυχώς δεν έχει τη δημοσιότητα που της αξίζει.
Τα εξαιρετικά ερευνητικά επιτεύγματα από ευρωπαϊκά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ μέσα από τα οποία προσφέρεται εργασία σε άνεργο πληθυσμό, οι διακρίσεις φοιτητών και ακαδημαϊκών σε τοπική και παγκόσμια εμβέλεια, η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, οι άρτιες παροχές τόσο σε επίπεδο γνώσης όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και οι ερευνητικές διακρίσεις σε καινοτομία και δημιουργικότητα, θα έπρεπε να προβάλλονται περισσότερο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Με τη λειτουργία και τις πολυποίκιλες δραστηριότητες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η εμπορική πόλη της Λεμεσού έχει αλλάξει πρόσωπο, ζωντάνεψε, αναβαθμίστηκε και έγινε ένας ιδανικός πανεπιστημιακός προορισμός.
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί, πάνω απ” όλα, φορέα γνώσης και πολιτισμού, γεγονός που αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο και αντανακλάται στην πόλη και στις θετικές αλλαγές που αυτή έχει φέρει τα τελευταία χρόνια….