Αρχική Λεμέσιος Μιαν έτσι μιαν γιουβέτσι δήμαρχε

Μιαν έτσι μιαν γιουβέτσι δήμαρχε

Από την ιστοσελίδα αυτή είχε βγει την περασμένη Τετάρτη η είδηση, ότι στους σχεδιασμούς του δήμου και του ΤΕΠΑΚ, είναι με την ανακαίνιση του Μεγάρου Πηλαβάκη το οποίο θα μετατραπεί σε πανεπιστημιακή βιλιοθήκη, θα τοποθετηθούν περιμετρικά του ιστορικού κτηρίου, κάγκελλα.

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης και σχετικές αντιδράσεις που υπήρξαν, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω των μηνυμάτων στην ιστοσελίδα μας, δημοτικός σύμβουλος έγραφε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο δήμαρχος δεν είχε ιδέα για το θέμα και μάλιστα υπήρχε και η απορία πως και είχε προκύψει ένα τέτοιο δημοσίευμα.

Την επομένη, δηλαδή το πρωί της Πέμπτης, το θέμα συζητιέται στην εκπομπή μικρόφωνο στον πολίτη, στο ΚΑΝΑΛΙ 6, όπου ο δήμαρχος Λεμεσού με παρέμβαση του, όχι απλά αποδυκνίει ότι γνωρίζει το θέμα, αλλά φαίνεται να το γνωρίζει με πάσα λεπτομέρεια και σε κάθε του φάση.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής έχουμε νέο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα μας, το οποίο προκύπτει μέσα από πληροφορίες μας, για ότι δηλαδή ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες στον δημοτικό μηχανικό για να επειλειφθεί της απάλειψης του όρου για το “καντζέλωμα” του κτηρίου, με τις πληροφορίες μας να κάνουν μάλιστα αναφορά για το ότι και ο δήμαρχος είναι ενάντια σε μια τέτοια εξέλιξη.

Την Κυριακή, στην έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το θέμα επανέρχεται με δηλώσεις και πάλι του Ανδρέα Χρίστου. Ο δήμαρχος Λεμεσού μιλώντας αυτή την φορά διπλωματικά, θα λέγαμε ότι εκφράζεται και με θαυμασμό στην πιθανότητα καντζελώματος, χαρακτηρίζοντας το κάγκελο που υπήρχε και ίσως επανατοποθετηθεί, σαν καγκελαρία.

Σας παραθέτουμε πιο κάτω απόσπασμα του δημοσιεύματος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και θα καταλήξουμε ότι δυστυχώς όχι απλά υπάρχει καπνός και άρα θα υπάρξει και φωτιά, αλλά η φωτιά φαίνεται να έχει ανάψει εδώ και καιρό και σιγοπέρνει μέχρι να φουντώσει και να μην μπορεί να κατασβηστεί.

Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:“Ο Δήμαρχος δηλώνει πως ακόμη δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για επαναφορά ή όχι της παλιάς περίφραξης στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το θέμα αυτό εξετάζεται από το Τμήμα Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς κι αντικρίζεται από την τοπική αρχή, δηλώνει ο Δήμαρχος, με κάθε σεβασμό προς την παραδοσιακή μας αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξεταστεί και στη βάση των σημερινών δεδομένων και καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αν κριθεί σκόπιμο να επανέλθει η περίφραξη αυτή θα είναι πανομοιότυπη της παλιάς, η οποία όταν «ξηλώθηκε» πριν από 40 χρόνια, δημιούργησε μεγάλη αντίδραση εκ μέρους πολιτών της πόλης.

Μάλιστα έχει διατηρηθεί και φυλάσσεται μέρος της περίτεχνης καγκελαρίας, στα πρότυπα της οποίας αν τελικά κριθεί αναγκαία η περιφορά του περίφραξης, θα κατασκευαστεί το μέρος της μεταλλικού πλέγματος πάνω από τον περιτοίχισμα”.

Με λίγα λόγια, μιαν έτσι, μιαν γιουβέτσι αγαπητέ δήμαρχε….

ο ΛΕΜΕΣ ιος…