Αρχική BusinessNews Μια ακόμη Κυπριακή αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της, Charlie...

Μια ακόμη Κυπριακή αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της, Charlie Airlines, τι σχέση έχουν οι Εγγλεζοκυπραίοι;

Μια νέα αεροπορική εταιρεία στην Κύπρο έχει ιδρύσει η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7, δήλωσε την Τετάρτη ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας Vladislav Filev, προσθέτοντας ότι το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας είναι “Charlie Airlines”.

“Αυτή είναι μια νέα εταιρεία. Στην Αγγλία αποκαλείται η “Τσάρλι” των Κυπρίων και η εταιρεία θα ονομάζεται “Charlie Airlines”, είπε ο κ. Filev, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Γιατί ονομάστηκε Τσάρλι;

Στη δεκαετία του 1970 το όνομα “Τσάρλι” ήταν ένα δημοφιλές βρετανικό όνομα που χρησιμοποιείτο για να αποκαλέσεις τους Κύπριους μετανάστες που εγκατέλειψαν το νησί μετά την κατοχή του από την Τουρκία, πρόσθεσε.

Οι πτήσεις και οι μέτοχοι

Η νέα εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις από Κύπρο σε ευρωπαϊκές χώρες και ότι οι πτήσεις μπορεί να αρχίσουν από φέτος. Η αεροπορική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δύο αεροσκάφη τύπου Α319 από τον στόλο της S7, είπε ο κ. Filev.

Όπως είπε, Ρώσοι μέτοχοι κατέχουν περίπου το 40% της νέας εταιρείας, ενώ το 60% θα κατέχεται από ξένους επενδυτές, τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο κ. Filev δεν ανέφερε κατά πόσον το μερίδιο που κατέχει στη νέα αεροπορική εταιρεία είναι μέσω κάποιας από τις εταιρείες που ελέγχει. Εξήγησε ότι οι Ρώσοι μέτοχοι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκή εταιρεία χωρίς τη συμμετοχή ξένων επενδυτών, λόγω των σκληρών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, EASA.

Πρόσθεσε ότι η νέα εταιρεία θα βοηθήσει την ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 να λειτουργήσει στην Ευρώπη εντός της ζώνης της EASA, η οποία θα δώσει στους Ρώσους μετόχους μια νέα εμπειρία στη διαχείριση της ασφάλειας των πτήσεων.

“Αυτό είναι μάλλον ένα σχολείο παρά μια επιχείρηση”, σημείωσε.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, τον Οκτώβριο του 2015, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η S7 ήθελε να αποκτήσει μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, αλλά δεν αποκάλυψε ούτε το όνομα της εταιρείας ούτε την χώρα.

Η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας S7 Natalia Fileva είπε ότι η εταιρεία έψαχνε για ένα περιουσιακό στοιχείο στην Ευρώπη, κοντά στη Ρωσία. Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας είχαν δηλώσει ότι η S7 εξέταζε τη δυνατότητα να εισέλθουν σε μια από τις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες, χωρίς να κατονομαστεί το όνομα του αερομεταφορέα. Ο κ. Filev είπε επίσης ότι η ίδρυση εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο δύσκολη από ό, τι πίστευε αρχικά.

“Είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε πτήσεις την Άνοιξη, αλλά υποτιμήσαμε την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα των ευρωπαϊκών αρχών πολιτικής αεροπορίας. Νομίζαμε ότι τα γνωρίζαμε όλα και θα κάναμε τα πάντα γρήγορα”, αλλά ήταν διαφορετικά τα πράγματα, πρόσθεσε.

Πηγή – ΚΥΠΕ…