Αρχική Τελευταία Νέα Μια κρύο, την άλλη ζέστη! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Μια κρύο, την άλλη ζέστη! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα νότια και τοπικά στα δυτικά παράλια, θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανόν να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη, ελαφρά, βροχή.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί μέχρι το μεσημέρι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι την Πέμπτη και περαιτέρω πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.