Αρχική Λεμέσιος Μπορεί κάποιος να διαψεύσει όσα μαθαίνουμε για την επίχωση; Θα μας χαροποιούσε...

Μπορεί κάποιος να διαψεύσει όσα μαθαίνουμε για την επίχωση; Θα μας χαροποιούσε αν κάποιος το έκανε!

Μπορεί κάποιος να διαψεύσει τις πληροφορίες μας τις οποίες δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε, για το ότι τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί από τα διαρθρωτικά κονδύλια της Ε.Ε. για την μετατροπή της επίχωσης σε πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο έχουν διοχετευθεί από την κεντρική κυβέρνηση για άλλα έργα, για έργα εκτός Λεμεσού;

Αν κάποιος μπορεί να το διαψεύσει αυτό θα μας έκανε πραγματικά πολύ χαρούμενους. Ωστόσο αντιθέτως μαθαίνουμε ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για το έργο το οποίο “κινείται” σε ρυθμούς χελώνας λόγω βασικά της έλλειψης ρευστότητας που παρουσιάζεται αλλά και λόγω της μη ύπαρξης των κονδυλίων που απαιτούνται για την αποπεράτωση του.

Η δικαιολογία βεβαίως που το κεντρικό κράτος εκφράζει για το ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και γι΄αυτό πιθανότατα τα κονδύλια να δόθησαν σε άλλα έργα, γιατί τάχατες θα είχαν χαθεί, δεν είναι πειστική αλλά ούτε και ικανοποιητική και γι΄αυτό το κράτος θα πρέπει αν αυτό έχει συμβεί να επανορθώσει βρίσκοντας κονδύλια για αποπεράτωση του έργου όπως είχε σχεδιαστεί.

Χωρίς εκπτώσεις και διαφοροποιήσεις, γιατί και αυτό το ακούσαμε, δηλαδή ότι ζητούνται αλλαγές στον σχεδιασμό για να πέσει κάτω το κόστος. Και βεβαίως να μείνουν τα παλούκια στην θάλασσα, αλλά να δοθούν τα χρήματα για να γίνουν κανονικές αποβάθρες κάτι που αυτή την στιγμή παρουσιάζεται εξαιρετικά δύσκολο. Κι΄αυτό είναι το κομμάτι του έργου που ίσως δεν γίνει ποτέ.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…