Αρχική Τελευταία Νέα Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

Η κίτρινη προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 9:00 το πρωί της ίδιας ημέρας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής πιθανό παροδικά να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Η κίτρινη προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 9:00 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η πρόγνωση του καιρού 

Η χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

Σήμερα αρχικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια. Σύντομα τα φαινόμενα εξασθενούν και αργότερα περιορίζονται στα νότια και ανατολικά όπου και αναμένεται μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.