Αρχική Τελευταία Νέα Νέες προβλήτες στο Παλιό Λιμάνι ετοιμάζει η ΑΛΚ, στόχος η αποσυμφόρηση της...

Νέες προβλήτες στο Παλιό Λιμάνι ετοιμάζει η ΑΛΚ, στόχος η αποσυμφόρηση της λεκάνης για ελαχιστοποίηση της κίνησης των οχημάτων

Δημόσιες προσφορές για ένα νεο πολύ ενδιαφέρον έργο στο Παλιό Λιμάνι έχει προκηρύξει η ΑΛΚ το οποίο συγκεκριμένα περιλαμβάνει την κατασκευή καταστρώματος στο νότιο κρηπίδωμα για ελλιμένισμό σκαφών.

Μάλιστα κι΄όπως αναφέρεται από την ΑΛΚ ο σκοπός του έργου είναι να αποσυμφορηθεί η λεκάνη στο Παλιό Λιμάνι έτσι που να ελαχιστοποιηθεί η κίνηση των ψαράδων με τα οχήματα τους στους χερσαίους χώρους.

Διαβάστε πιο κάτω πως ακριβώς αναφέρεται στην προσφορά που έχει προκηρυχθεί η περιγραφή του έργου και ο σκοπός του έργου. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα επισσυνημένα.

Περιγραφή του ΈργουΤο Έργο αφορά την μελέτη και κατασκευή καταστρώματος το οποίο θα είναι προέκταση του χερσαίου χώρου προς τη θάλασσα –εσωτερικά και εξωτερικά του υπήνεμου κυματοθραύστη πάνω στον οποίο είναι κατασκευασμένα τα κτίρια της λέσχης ψαράδων και της ψαραγοράς, στο υψομετρικό επίπεδο που εξυπηρετούνται καλύτερα τα σκάφη 2 των ψαράδων.

Το κατάστρωμα, το οποίο θα είναι προσβάσιμο στο κοινό από τους χερσαίους χώρους, θα αποτελείται από ξύλινο δάπεδο ή άλλο συνθετικό αποδεκτό υλικό στερεωμένο σε σύστημα μεταλλικών ή/ και ξύλινων δοκαριών και θα εδράζεται σε μεταλλικούς πασσάλους ή θα είναι πρόβολος στερεωμένος σε βάση από σκυρόδεμα.

Επιπρόσθετα στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες που αφορούν την γενική διαμόρφωση του νότιου μέρους του υπήνεμου κυματοθραύστη καθώς επίσης την μετακίνηση και αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων ογκολίθων και δημιουργίας προσβάσεων από το υφιστάμενο επίπεδο στο προτεινόμενο υψόμετρο του καταστρώματος.

Σκοπός του ΈργουΕίναι η διάθεση επιπρόσθετου χώρου για ελλιμενισμό σκαφών, κυρίως αλιευτικών με στόχο την αποσυμφόρηση της λεκάνης από αυτά και ελαχιστοποίησης της κίνησης των ψαράδων με τα οχήματα τους στους χερσαίους χώρους μπροστά από τα κέντρα αναψυχής (εστιατόρια) και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού μέσα στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης της περιοχής.

ÅÇ0916-1-1

ÅÇ0916-1-1 (1)

VOL_C-9-16-1…