Αρχική ΤΕΠΑΚ Νοσηλευτική ΤΕΠΑΚ: Ερευνητικό πρόγραμμα Apps4carers ERASMUS+

Νοσηλευτική ΤΕΠΑΚ: Ερευνητικό πρόγραμμα Apps4carers ERASMUS+

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει μέσω της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Νοσηλευτικής στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ERASMUS+ Apps4carers. Η χρηματοδότηση για το ΤΕΠΑΚ ανέρχεται στις 36.612,00 ευρώ, ενώ το συνολικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με 261.858,00 ευρώ

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μίας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι φροντιστές ανθρώπων με άνοια και ηλικιωμένων ατόμων με προβλήματα υγείας γενικότερα, θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές πηγές (ιστοσελίδες, πλατφόρμες) που υπάρχουν διαθέσιμες στη γλώσσα κάθε συμμετέχουσας χώρας και οι οποίες στοχεύουν στην ενημέρωση, βελτίωση της φροντίδας και γενικότερα της ποιότητας ζωής των φροντιστών.

Συντονιστής εταίρος είναι το Πανεπιστήμιο Linnaeus, ενώ συμμετέχουν η εταιρεία Anziani e non Solo και το Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας Ηλικιωμένων από την Ιταλία, η Singular Logic από την Ελλάδα, η εταιρεία Virtual Campus από την Πορτογαλία και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ερευνητική ομάδα της Κύπρου αποτελείται από τη Δρ. Ευριδίκη Παπασταύρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νοσηλευτικής, τη Δρ. Παναγιώτα Ανδρέου, ερευνητική συνεργάτη του ίδιου Τμήματος, την κ. Αρετή Ευθυμίου, Ψυχολόγο, υποψήφια διδάκτωρ και ερευνητική συνεργάτη του Τμήματος Νοσηλευτικής, την κ. Μελίνα Ευριπίδου, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής και ερευνητική συνεργάτη του εν λόγω Τμήματος και την κ. Μαρία Παπαϊωάννου, υποψήφια διδάκτωρ και ερευνητική συνεργάτη του Τμήματος Νοσηλευτικής.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος πρόκειται να διαδοθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω των εταίρων αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για Φροντιστές, EUROCARERS. Ειδικότερα για την Κύπρο, το πρόγραμμα θα καταγράψει και θα συγκεντρώσει όλες τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές πηγές στην ελληνική γλώσσα για τους ανθρώπους που φροντίζουν άτομα με άνοια, αλλά και θα εκπαιδεύσει τους φροντιστές στη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου….