Αρχική Τελευταία Νέα Ξανά μετά από καιρό σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη...

Ξανά μετά από καιρό σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λεμεσό

Πραγματοποιήθηκε χθες, 14 Νοεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού, σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λεμεσό, στην οποία παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσό, εκπρόσωποι του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων και της Europa Donna Cyprus και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου και παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γερμασόγειας κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου, ο Δημαρχεύων στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Δρ. Αδάμος Αδάμου, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού Αντικαρκινικού Συνδέσμου κ. Μιχάλης Χριστοφίδης, η Οργανωτική Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων κα Σπυρούλα Αργυρίου, η Πρόεδρος της Europa Donna Cyprus κα Εύη Παπαδοπούλου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού κα Εύη Τσολάκη.

Η σύσκεψη, αποτελεί συνέχεια σειράς συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Λεμεσού καθώς και συναντήσεων με τους Υπουργούς Υγείας τα τελευταία οκτώ (8) έτη.

Καταρχήν εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων των παρευρισκομένων για τις εξαγγελίες σε σχέση με τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικών και ογκολογικών υπηρεσιών στη Λεμεσό και αφού ακούστηκαν διάφορες απόψεις, όλοι συμφώνησαν ότι πρωταρχικός σκοπός των Δήμων της μείζονος Λεμεσού και των φορέων που εκπροσωπούν τους ασθενείς είναι η παρακολούθηση της υλοποίησης των εξαγγελιών και των αποφάσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Επιπρόσθετα απαιτείται η διαμόρφωση πολιτικής που θα διέπει τη λειτουργία και τη συνεργασία μεταξύ των ιατρικών ογκολογικών κέντρων, υφιστάμενων και νέων προς όφελος των ασθενών και της καλύτερης εξυπηρέτησης τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ15 Νοεμβρίου 2016…