Αρχική Τελευταία Νέα Ξεγέλασε τους γονείς του για να του μεταβιβάσουν περιουσία και τους πέταξε...

Ξεγέλασε τους γονείς του για να του μεταβιβάσουν περιουσία και τους πέταξε σ’ ένα δωμάτιο.

Ξεγέλασε τους γονείς του για να του μεταβιβάσουν περιουσία και τους πέταξε σ’ ένα δωμάτιο.  Μία απίστευτη ιστορία έφθασε στις αίθουσες των δικαστηρίων με πρωταγωνιστές ηλικιωμένο ζευγάρι και το γιο τους. 

Το ζεύγος πείσθηκε να μεταβιβάσει την περιουσία του που περιελάμβανε ένα σπίτι, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφεστιατόριο στο παιδί τους.  Μετά τη μεταβίβαση ο γιος ζήτησε από τους γονείς να εγκαταλείψουν την οικεία και να απομονωθούν σε ένα δωμάτιο γεγονός που οδήγησε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια. 

Αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί πως οι γονείς θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την περιουσία έως το θάνατό τους όταν έφθασε η στιγμή να υπογραφούν τα μεταβιβαστικά ο γιος έπεισε τη μητέρα να μην συμπεριληφθεί ο όρος επικαρπίας και να περιοριστεί στον όρο χρήσης. 

Οι μεν γονείς αξίωναν να ακυρωθεί η μεταβίβαση ενώ ο γιος την επιδίκαση αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γονείς δεν του επέτρεπαν την εκμετάλλευση της περιουσίας. Το Εφετείο απέρριψε την αξίωση για αποζημίωση και την ακύρωση της μεταβίβασης αλλά επέβαλε να συμπεριληφθεί ο όρος για επικαρπία προς όφελος των γονιών. Έτσι θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την περιουσία η οποία θα περάσει στην κυριότητα του γιου μόνο μετά το θάνατό τους.

Περισσότερα στο  OffSite